Milan Šabić/PIXSELL
Milan Šabić/PIXSELL

Stipe Biuk EKSKLUZIVNO za Germanijak: "Želim jednog dana osvojiti naslov s Hajdukom, a nakon Poljuda me ništa ne može više impresionirati"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 01.01.23. | 15:32

Lijevokrilni napadač Los Angelesa u svom prvom razgovoru za medije nakon što je potpisao ugovor s prvakom MLS-a otkriva kako je došlo do dogovora, koji su mu ciljevi i na što je posebno ponosan u dresu Hajduka.

Odjeknulo je poput bombe! Lijevo krilo Hajduka u petak je postao novi član Los Angeles FC, prvaka MLS lige. Iako se šuškalo da će Stipe Biuk u novu godinu ući s novim klubom, malo tko je pomislio da će put Amerike

“Prvo mi je bilo čudno i neočekivano. Svugdje su me smještali, ali do sada nije bilo riječi o tome da bih mogao put Sjedinjenih Američkih Država. I onda, malo po malo kako je priča išla dalje, sve mi se više počela sviđati ta ideja. I eto, u petak je sve završeno”, javio nam se Biuk na Novu godinu. U Splitu je još nekoliko dana, sredinom tjedna krenut će put Kalifornije i javiti se na početak priprema svog novog kluba. Sezona počinje koncem veljače, puno je utakmica pred njime.


“Prije svega, želim istaknuti kako je MLS jako dobra liga. Činjenica je da rastu, imaju četiri natjecanja i jako puno utakmica koje nude priliku mladom igraču da napreduje. I to je bio jedan od razloga zašto sam se odlučio na odlazak u Los Angeles”.

Stipe Biuk je debitirao u dresu Hajduka u kup dvoboju sa Zagrebom u ožujku 2021. Par dana kasnije upisao je premijeru u HNL-u protiv Šibenika. Ukupno je za Hajduk odigrao 66 utakmica i zabio šest golova. Promijenio je četiri trenera. Počeo je s Tramezzanijem, najviše utakmica odigrao je pod Dambrauskasom. Bili su tu Gustafsson i Karoglan dok novog trenera Ivana Leku, eto, nije dočekao.

“Ukupno sam 12 godina bio dio najvećeg kluba na svijetu. Trudio sam se ostaviti srce na terenu jer Hajduk ne priznaje ništa ispod toga. Nikada neću zaboraviti taj doček na Rivi nakon što smo osvojili Kup. Ostaje velika žal što lani nismo uzeli prvenstvo ali mislim da je to pitanje trenutka. Eto, nadam se jednog dana da ću osjetiti zadovoljstvo kako je postati prvakom u dresu Hajduka ako se vratim na Poljud. Do tada ću biti najveći navijač Hajduka i veseliti se svakom uspjehu kao da sam ja tamo. Hajduk je dio mene”, iskreno će Biuk.

U Americi je sve spremno za njegov doček. Los Angeles je ozbiljan s klub sa sjajnom organizacijom. Put SAD-a Biuk će sa ljudima koji se brinu o njegovoj karijeri.

“Ići će sa mnom ljudi koji su oko mene. Sigurno će mi biti lakše s njima tamo. Pomagat će mi da se snađem”.



Vratili smo se malo na trenutak kada je stvar s odlaskom u MLS postala ozbiljna. Jasno da je Biuk donio odluku u obiteljskom krugu i sa svojim agentom Dženisom Mujičićem koji nam je otkrio kako je LA pratio Biuka gotovo godinu dana. Direktor je dolazio u Split kako bi pokazao ozbiljnost i namjere Los Angelesa. Kada je Hajduk pristao na uvjete, obitelj Biuk donijela je zajedničku odluku.

“Pričao sam s tatom i braćom. U početku je svima bilo čudno i neočekivano, ali sa svakim novim danom činilo se kao bolja opcija”.

U Los Angelesu ga čekaju sjajni uvjeti, iskusni i kvalitetni suigrači, odlična organizacija i puni stadioni s dobrom atmosferom.

“Što znači dobra atmosfera nakon što odrastete na Poljudu? Sumnjam da me nakon Hajduka može nešto više impresionirati ali sada ću bar osjetiti kako je to igrati na gostujućim stadionima. U HNL-u nam je bilo kao da svaku igramo doma jer smo igrali pred svojima. Što se ekipe tiče, puno je tu dobrih igrača. Veseli me što ću igrati s njima. Cilj je što prije se adaptirati, pokazati sve što mogu i tako zahvaliti se ljudima iz Los Angelesa što su vjerovali u mene”, završio je Stipe Biuk, novi napadač Los Angelesa.


Tagovi

Stipe BiukHajdukMLSLos Angeles FC

Ostale Vijesti