Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

LA FC se pohvalio Biukom: „Jedan od najboljih mladih igrača u Europi, uvjereni smo da će oduševiti navijače“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.12.22. | 21:40

Odlazi iz Hajduka u MLS

Mnoge je transfer Stipe Biuka iz Hajduka u Los Angeles FC ostavio u čudu. Odlazak u MLS ono je što se najviše propitkuje po komentarima nakon objave transfera na kojem bi Hajduk trebao zaraditi 8 milijuna eura. Pripast će Bijelima odmah 6.5 milijuna eura, a kroz brzo ostvarive bonuse bi trebali dobiti još 1.5 milijuna što će biti drugi najveći izlazni transfer u povijesti Hajduka.

Biuk je u Los Angelesu dobio četverogodišnji ugovor do 2026. godine s opcijom produljenja i za 2027. godinu. Njegovim dolaskom pohvalio se i novi klub i naglasio kako će se priključiti momčadi nakon rješavanja nakon određene papirologije poput vize.

„Stipe je nevjerojatno talentiran igrač sa značajnim iskustvom za svoje godine koji je prepoznat kao jedan od najboljih mladih igrača u Europi. Uzbudljivo je poželjeti dobrodošlicu igraču njegove kvalitete, pedigrea i potencijala u LAFC, i uvjereni smo da će oduševiti naše navijače i pridonijeti uspjehu naše momčadi u godinama koje dolaze“, rekao je dopredsjednik i glavni direktor LA FC-a John Torrington.

Predstavili su ga kao igrača koji je debitirao za prvu momčad Hajduka 2020. te da je uvršten na UEFA-in popis najtalentiranijih igrača mlađih od 21 godine '40 For The Future', a imenovan je i na listi Golden Boy. Uz to su objavili i video na društvenim mrežama s njegovim golovima i driblinzima. (rv)


Tagovi

Stipe BiukLos Angeles FCHajduk

Ostale Vijesti