REUTERS JLS/HB
REUTERS JLS/HB

Nesuđeni hajdukovac s preko 100 golova u MLS-u će trenirati Biuka u novom klubu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.12.22. | 22:30

Nekadašnji napadač bio je blizu dolaska u Hajduk 2001. godine, a danas je trener

Odjeknula je vijest o transferu Stipe Biuka iz Hajduka u Los Angeles FC. Splićani će na račun ovog transfera zaraditi 8 milijuna eura, a Biuk potpisuje ugovor na četiri godine s jednom mogućnošću produljenja. S velikim oduševljenjem predstavljen je 20-godišnji krilni napadač u novom klubu, a jedan od onih koji bi s njim tamo vjerojatno uskoro mogli porazgovarati po domaći je i jedan od trenera u klubu.

Riječ je o Anti Ražovu, nekadašnjem napadaču SAD s 25 nastupa za njihovu nacionalnu vrstu i šest golova. Ražov je dijete hrvatskih imigranta iz Škabrnje, rođen 1974. godine u Fontani u Kaliforniji, a tijekom igračke karijere zabio je 114 golova u MLS-u čime zauzima šesto mjesto na vječnoj ljestvici najboljih strijelaca ove lige. Bio je blizu i dolaska u Hajduk 2001. godine kao želja tadašnjeg trenera Nenada Gračana nakon posudbe u španjolskom drugoligašu Racing Ferrolu, no tog transfera nije došlo i vratio se u Chicago Fire.

Trenersku karijeru započeo je 2012. godine u mlađim kategorijama LA Galaxyja. Bio je asistent u Seattle Soundersima 2015. i 2016., a onda se 2017. godine vratio u LA Galaxy kao asistent da bi od 2018. godine postao pomoćni trener današnjeg kluba Stipe Biuka. Tamo Ražov asistira Stevenu Cherundolou, Amerikancu talijanskog porijekla.(km)


Tagovi

Los Angeles FCStipe Biuk

Ostale Vijesti