LA FC/Screenshot
LA FC/Screenshot

Los Angeles poludio za Biukom, priredili mu video dobrodošlice: "On je jedan od najboljih u Europi" (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 31.12.22. | 09:01

Mladi hajdukovac je oduševio Amerikance

LAFC je potpisao ugovor s donedavnim hajdukovcem, Stipom Biukom u petak. Hrvatski 20-godišnji napadač potpisao je četverogodišnji ugovor do 2026. s opcijom za 2027. Koliko su oduševljeni ovim potpisom govori i način na koji su najavili njegov dolazak.

"Stipe je nevjerojatno talentiran igrač sa značajnim iskustvom za svoju dob koji je prepoznat kao jedan od najboljih mladih igrača u Europi", rekao je dopredsjednik i glavni direktor LAFC-a John Thorrington.

"Drago nam je poželjeti dobrodošlicu igraču njegove kvalitete, pedigrea i potencijala u LAFC, i uvjereni smo da će oduševiti naše navijače i pridonijeti uspjehu naše momčadi u godinama koje dolaze."

Uz pohvale, objavili su i video u kojemu pokazuju djelić Stipinih mogućnosti.

Biuk je za prvu momčad Hajduka igrao od 2020. godine, a debitirao je sa 17 godina. Uvršten je na 2022. UEFA.com popis najtalentiranijih igrača mlađih od 21 godine u Europi “40 For The Future”, a također je imenovan među finaliste za “Golden Boy Award” 2022., alu osvojio ju je Barcelonin Gavi. Splićanin je nastupio u ukupno 52 ligaške utakmice u tri sezone za Hajduk, upisao je 43 starta i postigao pet golova uz dvije asistencije.






Tagovi

Stipe BiukHajdukLos Angeles FC

Ostale Vijesti