REUTERS/Amanda Perobelli
REUTERS/Amanda Perobelli

Ovo je 10 najčitanijih tekstova na Germanijaku u 2021. godini

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 31.12.21. | 14:59

Bilo je tu svega, ali iako nogomet prednjači, imamo i dva rukometa.

Ove godina bila je i više nego uspješna za portal Germanijak, Ostvaren je rast u svim statističkim kategorijama, a za to ste najzaslužniji baš VI – naši vjerni čitatelji – koji ste nam dali povjerenje, prepoznali našu kvalitetu i želju da budemo još bolji, još brži i još ažurniji.

Na Silvestrovo vam donosimo pregled najčitanijih tekstova u 2021. godini.

Vežite se, polijećemo.

1.      Zdravko Mamić i njegovo gostovanje na Podcast Inkubatoru.

Nekadašnji izvršni dopredsjednik je u iscrpnom razgovoru od pet i pol sati prošao kroz brojne teme, a mi smo za Vas izdvojili neke njegove zanimljive izjave. Naravno, držali smo se sporta….

2.      Horvatovo pozivanje Kristiana Pilipovića

Nesuđeni vratar hrvatske rukometne reprezentacije, kojem je ovaj Euro izmakao kroz prste zbog koronavirusa, za sebe će reći da je „Austrijanac jer je tamo o rukometu sve naučio“, ali zov Hrvatske za njega je bio nešto čemu nije mogao reći ne. Ovakav potez nekog hrvatskog izbornika se nikad prije nije dogodio, a iako je već bio u kadru reprezentacije, na svoje prvo veliko natjecanje s Kaubojima će morati još malo pričekati.

3.      Pakao Danijela Pranjića

Bivši Vatreni u velikom je intervjuu ispričao sve probleme s kojima se suočio na Cipru. Iako je trebao imati veliku ulogu u klubu, nekadašnji igrač Bayerna ispričao je kako se s prekrasnog Otoka vratio u Hrvatsku prevaren.

4.      Kako do Europe?

Naš Niko Rukavina pozabavio se brojnim kalkulacijama ovog ljeta što je sve potrebno hrvatskim klubovima da dođu do grupne faze Lige prvaka. Na kraju, znamo da je to samo Dinamu pošlo za rukom, a iako su Plavi zadovoljni Europskom ligom, s vremenom se ispostavilo da ipak put prema Ligi prvaka je bio poprilično težak.

5.      Došao kao spasitelj, a iz Hajduka može kad želi

Grčki napadač Dimitrios Diamantakos je krajem ožujka ove godine upravi kluba pojasnio kako je nezadovoljan statusom te su tadašnje vijesti bile takve da je njegov odlazak iz kluba na ljeto gotovo pa sigurna stvar. Ipak, Grk nije bio spreman na sporazumni raskid, a ponuda nije bilo. On je i dalje u Splitu, ali pored Livaje, Ljubičića i Mlakara i nije baš da se nešto previše naigrao.

6.      Rukometna bomba godine: Ivan Čupić mijenja klub odmah nakon SP-a

Makedonci napisali, narod zagrizao, a posao – propao. Trebao je to biti transfer karijere za Ivana Čupića. Makedonski mediji pisali su o ponudi Kiela, jasno je da bi istoj Čupić teško mogao reći ne, ali s vremenom se ispostavilo da Kiel nikad službenu ponudu nije poslao, već je sve ostalo na usmenim pregovorima. On je danas član Zagreba, a i na ovom Euru trebao bi biti velika uzdanica Hrvoja Horvata.

7.      Air Nikica objesio kopačke o klin

Bio je to pravi grom iz vedra neba, ali Jelavić je jednostavno morao reći – dosta. Osjetio je da nije na razini s kojom bi mogao pomoći Lokosima te je odlučio prekinuti nogometnu karijeru. Kad smo ovo prvi put pisali nije bilo službeno, ali svega dva dana kasnije odluka je bila donesena i više se nije mijenjala.

8.      Osijek prodao ime stadiona

Sve je jasno, nema se što više za dodati. Istaknut ćemo samo još da bi ime trebali dobiti u veljači ili ožujku 2022. godine. Naravno, ako već to ne procuri negdje i malo ranije…

9.      Meši u Vodicama ljepše nego u BiH Premijer ligi

Nekadašnji veznjak Šibenika i Osijeka imao je ponude iz Premijer lige, ali on se odlučio za 3. HNL i Vodice. Objasnio je i zašto, baš kao što je dodao da to ne znači da se jednog dana ipak neće vratiti u elitni rang bh. nogometa. Kvalitetu sigurno ima, ali upitna je njegova motivacija. Svi znamo da je BiH prekrasna zemlja, ali život u Vodicama, tik kraj mora, nešto je što je očito čini prevagu u njegovom izboru da igra 3.HNL.

10.  Jurić i Hara bili su na čekanju, Dinamo je radio na Ameru Gojaku

Posljednji dan svibnja nudio je brojne informacije po pitanju transfera hrvatskih klubova. Kao što svi znamo, puno kasnije je Dinamo angažirao Denija Jurića, ali u trenutku kad je vijest bila aktualna, on i nije bio tako blizu Maksimiru. Na kraju, Jurić je došao, ali u realizaciju tog transfera krenulo se tek nakon što je prodan Mario Gavranović.



Tagovi

GermanijakGermanijak doznajeZdravko MamićKristian PilipovicDanijel PranjićEuropska ligaLiga prvakaKonferencijska ligaDimitrios DiamantakosIvan ČupićNikica JelavićOsijekPampasMehmed AlispahićDinamo Zagrebprijelazni rokTaichi HaraDeni JurićAmer Gojak

Ostale Vijesti