ANTON VAGANOV/ Reuters
ANTON VAGANOV/ Reuters

Dinamo odustao od Jurića i Hare, no vraća pouzdanog reprezentativca

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 08:16

Plavi u ovom trenutku ne dovode novog napadača.

Gotovo cijelu završnicu sezone u Sportskim novostima špekuliralo se oko dolaska napadača Šibenika Denija Jurića u redove maksimirskih Modrih. Mladi australski Hrvat bio je jedan od najzaslužnijih igrača zašto je Šibenik osigurao ostanak u ligi. S obzirom na njegovu mogućnosti igranja i na još nekim napadačkim pozicijama, stručnom stožeru Plavih zapeo je za oko i bio jedan od prvih želja aktualnog prijelaznog roka.

Drugo napadačko ime koje se u SN-u počelo spominjati oko mogućeg prelaska u redove Plavih bilo je ono Taichija Hare, napadača Istre koji je odigrao impresivnu dionicu u Kupu, zabio je Rijeci u polufinalu i dva Dinamu u finalu.

Međutim, Sportske novosti danas tvrde kako je Dinamo odustao od obojice.

No, zato se u klupski kadar gotovo sigurno vraća Amer Gojak, BiH reprezentativac koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u talijanskom prvoligašu Torinu. Gojak se nije naigrao, na kraju je upisao 17 nastupa u svim natjecanjima, te je u manje od 700 minuta na terenu zabio gol i upisao asistenciju.

Gojak je zahvalan igrač koji može odigrati više pozicija u vezi, od defenzivnog veznjaka preko centralnog do "desetke" na kojoj je i započeo profesionalnu karijeru. Pod paskom Nenada Bjelice bio je standardni član Dinamove udarne postave, dobro je krenuo i pod Zoranom Mamićem, ali je poslan u Torino na posudbu s opcijom otkupa njegovog ugovora za 5.5 milijuna eura.

Kako bi se aktivirala ta klauzula Gojak je trebao u 10 utakmica odigrati najmanje 45 minuta za Il Toro. No, odigrao ih je sedam te ga klub kojeg je preuzeo Ivan Jurić u novoj sezoni očito ne treba.

U ovom trenutku u Dinamovom veznom redu je prilična gužva. Uz prvotimce Arijana Ademija i Kristijana Jakića, zatim Josipa Mišića koji također gotovo sigurno ostaje na Maksimiru, zatim Bartola Franjića, mladog Marka Bulata, Robbiea Burtona, ofenzivce Lovre Majera, Luke Ivanušeca i Marka Tolića, sada je tu još i Amer Gojak.

Kako će to sve Damir Krznar ukomponirati ostaje za vidjeti. Ono što je sigurno da već sada znamo prvog favorita za naslov u idućoj sezoni...


Tagovi

Dinamo ZagrebAmer GojakDeni JurićIvan JurićTaichi Hara

Ostale Vijesti