Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Mamić: "Neshvatljiva mi je Modrićeva šutnja, to mi nije muški, a Halilovića i Jedvaja sam prodao Levyju za 25 milijuna eura"

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 05.04.21. | 08:16

Bivši izvršni dopredsjednik je uvijek jako zanimljiv, evo samo komadić onoga što je jučer rekao...

Razgovor Zdravka Mamića za Podcast Incubator trajao je više od pet sati. U podcastu je otkrio je razne stvari iz svojeg života. Dosad smo prenijeli prvi dio u kojem je pričao o odnosu s navijačima i uspjehu Dinama u Europi i Hrvatskoj.

U drugom dijelu pričao je uglavnom o nogometnim temama. Osvrnuo se na transfere Boška Balabana i Igora Cvitanovića iz Dinama. Napravio je osvrt i na karijere Alena Halilovića, Ante Ćorića, Antonia Marina, Frana Brodića i Roberta Murića.

„Nek se nitko ne uvrijedi. Svima koje si nabrojao osim Antonia Marina je krivo njihovo okruženje i roditelji. Kod svih je copy/paste. Nisu bila bitna djeca, nisu bili bitni igrači i njihov razvoj nego njihovi tate. Oni su nametali svoje poglede i nametali kratkoročne interese jer su oni željeli biti igrači i zvijezde. Kroz svoje komplekse su tražili svoje karijere i završavali tragično. I ovako sam ih plasirao, ali ispričat ću vam detalje. Moj sin je prodao Luku Modrića u Tottenham, Ćorluku u Manchester City pa u Tottenham jer su on i Modrić bili najbolji prijatelji, a međuvremenu je moj sin postao prijatelj s Danielom Levyjem. Uvjerio ga je da će Luka biti bolji ako Čarli dođe u Tottenham pa smo učinili sve da dođe tamo. Sin mi je prodao i Niku Kranjčara iz Tottenhama u Dinamo Kijev. Prijateljstvo se nastavilo i kod prodaje Luke Modrića u Real Madrid. Levyja je nagovorio da nakon Baleovog transfera investira nešto i u mlade igrače. Tako ga je nagovorio da kupi od Dinama 16-godišnjake Halilovića i Jedvaja. Tada je rekao mom sinu ispred mene da će za njih dati 10 milijuna eura u kešu, a sinu sam rekao da mu kaže na to da li mogu ovaj čaj što mi je servirao mogu u miru popiti ili da se odmah dignem i idem“, kazao je i prepričao kako su nakon prepirke stigli do 25 milijuna eura te kako je dogovorio ove sezone povratak Halilovića u Dinamo. Kazao je da je tražio određenu cifru koju je odbio Zoran Mamić i odbio ga za povratak u Dinamo. Zaokružio je priču s tim da svi koji nisu slušali njegove savjete nisu i napravili više u karijeri“, dodao je.

Istaknuo je u jednom dijelu intervju i definiciju uspjeha.

„Zdravko Mamić je sve napravio je sve što je napravio jer je imao klubove satelite“, priča Mamić nabrojavši sve, a između ostalih i Lokomotivu.

Pričao je i o trenutnom odnosu s Lukom Modrićem.

„Nažalost, u nikakvim smo odnosima. Nismo se posvađali nikada. Njegov sam navijač da je to ne moguće. Njegove utakmice u Realu gledam s istom strašću kao i kad igra Dinamo. Za mene je on najbolji hrvatski nogometaš svih vremena i sve je to postigao svojim radom Ništa nije slučajno. On živi za nogomet. Ono što mi je potpuno ne shvatljivo je njegova šutnja. To mi nije muški i to mi je huljski. Čovjek nije sazvao press konferenciju na nivou cijelog svijeta u sred Zagreba ili Madrida i rekao p.m. bezobrazna. 'Taj Mamić je mene uzeo kad sam bio izbjeglica kad sam imao 14 godina i bio graditelj Dinama u kojem sam ja bio reprezentativac. Njegov sin me je prodao u Tottenham i Real Madrid. Pa on nije lopov. Nije izmislio' to je trebao kazati. Ima privatni ugovor između mene i njega koji mi ne da i koji sam u dogovoru s njima raskinuo. Dan danas bi taj ugovor meni omogućavao 20 posto brutto njegovih prihoda. Od tog ugovora sam mogao zaraditi 20 milijuna eura. U životu mi nije dao ulaznicu za utakmicu“, rekao je i otkrio neke već poznate stvari o Modrićevom transferu iz Dinama u Tottenham. Također je pričao i o privatnim situacijama iz odnosa s kapetanom hrvatske reprezentacije.

Dotaknuo se i odnosa s Eduardom da Silvom.

„Modrića sam uzeo kad je s obitelji bio izbjeglica iz Zadra, a da Silvu sam uzeo ka je došao u Dinamo kao klinac s jednim prijateljem. Doveo ga je Julio Augusto Suzano, čovjek kome je Duduova majka povjerila skrbništvo po brazilskim zakonima i skrbnik je mogao u Europi dogovarati uvjete i ugovore. Ostavio ih je u Zagrebu, a Dudu se ozlijedio. Godinu dana nije igrao i spavao je u zgradi omladinske škole. Tada sam otvorio agenciju i čuo od nekih ljudi da ima igrač Brazilac koji godinu dana ne trenira jer je ozlijeđen. Našao sam ga tamo i odveo u Sloveniju na liječenje koje sam platio. S njegovi m skrbnikom sam dogovorio da ćemo ga javno zastupati i to smo ovjerili kod javnog bilježnika. Onda nisam tražio ništa, a da Silva kada je igrao u Dinamu nije davao ništa tom Suzanu. Onda ga je ovaj tužio na Općinskom sudu u Zagrebu. Da bi spriječio to da se Dudu povlači po sudu isplatio sam ovog s 300 tisuća eura u kešu da se makne skroz iz posla. Kada je otišao u Arsenal sa ženom je tražio novce od transfera. Kada sam ga odbio otkazao je i punomoć mome sinu koji ga je u Arsenal prodao. Uvijek isti scenarij, lova. Napraviš od njega igrača i čovjeka, prodaš ga i onda ti otkaže“, istaknuo je Mamić pojašnjavajući odnos s Eduardom i Modrićem.

Osvrnuo se i na preneseni članak u kojem je agent Dušan Petković otkrivao svoje suradnje s Mamićem, a sve to imali ste prilike čitati na Germanijaku, kako je i sam voditelj podcasta, Ratko Martinović, naglasio.

„Saula i Lucasa Hernandesa je ponudi agent od Olma(op.a Andy Barra). Međutim, lako je o njima sad pričati kada su postali igrači, a bilo je još takvih slučajeva zvučnih igrača. Nismo ih uzeli, ali poslije su se pokazali velikim igračima. To se dogodi i ne možeš pokriti cijeli svijet. Tarzan je to iznio i mogli smo ih dobiti za kikiriki“, istaknuo je Mamić.

Ostatak Mamićevog gostovanja u Podcast Inkubatoru pogledajte OVDJE.


Tagovi

Zdravko MamićDinamo ZagrebLuka ModrićEduardo da SilvaPodcast InkubatorHrvatskaHNL

Ostale Vijesti