HNK Hajduk Split
HNK Hajduk Split

Nezadovoljni napadač Hajduka želi napustiti Poljud

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 31.03.21. | 17:16

U Split je stigao kao pojačanje, no brojke mu definitivno ne idu u prilog.

Hajduk već duže vrijeme muku muči s realizacijom napadača. Klub s Poljuda praktički od odlaska Marka Futacsa nije imao pravog golgetera pa smo svjedočili da je zadnje tri sezone prvi topnik kluba s Poljuda Mijo Caktaš.

Hajdukova akademija već cijelo desetljeće nije izbacila pravog golgetera i to je zasigurno veliki problem. Posljednji za koje bi se moglo reći da su efikasni napadači su Nikola Kalinić i Ante Vukušić, koji su jedini pogađali preko 10 puta po sezoni, a od njihovog odlaska za Bijele su u pravilu najviše zabijali veznjaci. Mladi Marin Ljubičić se tek pojavio u seniorskom nogometu i potpisao profesionalni ugovor pa iako obećava još nije dokazan igrač.

Definitivno je ta pozicija rak rana kluba s Poljuda, a ukoliko ne proizvedeš napadača moraš ga kupiti, a svima je jasno da ukoliko želiš dovesti pravog igrača moraš ga i platiti, a za to u klubu pod Marjanom odavno nema resursa. Drugim riječima koliko para toliko muzike...

Međutim, Hajduk, koliko to možda nekom bilo čudno, još uvijek može privući ponekog igrača koji ima kvalitetu i može se uklopiti u budžet, međutim da to uspije moraju se poklopiti mnogi čimbenici.

Ovog ljeta na Poljud je iz njemačkog St. Paulija stigao 28-godišnji Dimitrios Diamantakos, koji je u debiju zabio gol protiv Slaven Belupa, dva kola kasnije upisao asistenciju protiv Varaždina i odigrao solidnu utakmicu protiv Galatasarayja te na taj način razveselio navijače koji su pomislili to je to, imamo golgetera.

Međutim, Grk je nakon toga u 12 nastupa upisao tek jedan gol, a dolaskom trenera Tramezzanija polako je počeo padati u drugi plan jer je Talijan pokazao kako više vjeruje Turčinu Umutu Nayiru, koji je u Hajduk stigao na jednogodišnju posudbu iz Bešiktaša. Diamantakosu u prilog ne ide ni ozljeda zbog koje već pet utakmica ne kandidira za momčad i to u najgorem vremenu jer je i Umut na listi ozlijeđenih pa bi zasigurno dobio veću minutažu i priliku da napokon zabije i to po prvi put ove kalendarske godine.

Njemački mediji bliski njegovom bivšem klubu St. Pauliju danas su plasirali vijest kako Diamantakos nije zadovoljan na Poljudu i da unatoč činjenici da ima ugovor do ljeta 2023. godine želi čim prije napustiti Split.

Ukoliko se to dogodi Hajduk će se ponovno naći u velikim problemima jer bi u tom slučaju ostao i bez Grka, a vjerojatno i bez Umuta, koji bi se mogao vratiti u Tursku. Međutim, da li su to stvarni problemi oko toga bi se definitivno moglo raspravljati jer realno Diamantakos Hajduku nije donio ono zašto je doveden, a to bi se isto moglo reći i za Umuta, koji je ipak u par navrata pokazao kako može biti upotrebljiv.

Drugim riječima pred novim predsjednikom Jakobušićem i sportskim direktorom Nikoličiusom je burno ljeto u kojem moraju pronaći rješenje za osjetljivu poziciju, za koju prethodne Uprave nisu imale rješenje, a realno koliko god je mladi Ljubičić dragulj kluba i veliki potencijal staviti na njega taj teret mogao bi biti dvosjekli mač.


Tagovi

Dimitris DiamantakosMarin LjubičićAnte VukušićNikola Kalinić

Ostale Vijesti