Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Horvat radi nezapamćen potez: Među Kauboje stiže vratar austrijske reprezentacije?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 09:17

Osim njega, kandidat za reprezentaciju je 28-godišnji Riječanin iz Ademar Leona kojeg mnogi već dulje vrijeme zazivaju u reprezentaciji.

Prvi put nakon neuspjelih kvalifikacija za Olimpijske igre hrvatska rukometna reprezentacija trebala bi se ponovno okupiti 28. i 29. travnja te 2. svibnja u Europa kupu. U prve dvije utakmice, Kauboji će odmjeriti snage s Slovacima u Varaždinu, dok bi nakon toga trebali put Mađarske.

Novi hrvatski izbornik, Hrvoje Horvat, najavio je puno promjena u sastavu, a prije svega promjene se očekuju na vratarskim pozicijama. Prije svega plan je da to budu Matej Mandić koji iz Ljubuškog uskoro prelazi u PPD Zagreb te Dominik Kuzmanović koji iz Dugog Sela ide u Nexe.

No, budući da je riječ o dvojcu koji ima 18, odnosno 19 godina, teško je za očekivati od spomenutog mladića da postanu nositelji i standardni prvotimci među Kaubojima. Uostalom, opće je poznato kako vratari u najbolje godine uđu dosta kasnije od igrača te da je u njihovoj profesiji iskustvo jedna od najvažnijih stavki.

Sportske novosti javljaju kako postoji mogućnost da na gol Kauboja stane 26-godišnji Kristijan Pilipović, rođeni Đakovčanin koji je dosad branio za Austriju.

Nekadašnji vratar Nexea trenutno brani boje švicarskog Schaffhausena te se od njega očekuje da u narednim godinama postane jedan od glavnih kandidata za prvog golmana reprezentacije.

No, nije on tu baš sam. Naravno, osim njega, tu si Ivan Pešić i Marin Šego, a jedan od onih vratara koji se puno premalo spominje, a koji svojom kvalitetom zaslužuje biti dio reprezentacije je Dino Slavić, vratar španjolskog velikana Ademar Leona.

Slavić je krenuo u Zametu pa preko Umaga došao do Španjolske gdje brani izvrsno. Naravno, Barcelona je svijet za sebe na pirinejskom poluotoku, ali Ademar Leon je odmah iza njih te je Slavić standardan prvotimac svoje momčadi.

Nedavno je rođeni Riječanin dobio nagradu za najboljeg vratara Cope del Rey usprkos tome što je njegova momčad poražena u finalu od Barcelone, a zanimljivo je kako je njegove obrane IFH u nekoliko navrata ubacivao među kandidate za obrane mjeseca.

Bilo kako bilo, Horvat se sprema na ozbiljan posao, a ovo je idealna prilika svojevrsnu smjenu generacije kako bi se veliki uspjesi – oni koje hrvatski narod želi, a i očekuje – mogli nastaviti narednih godina.


Tagovi

Dino Slavićhrvatska rukometna reprezentacijaHrvoje HorvatRK NexeAdemar LeonIvan PešićMarin Šego

Ostale Vijesti