Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Bivši igrač Dinama odabrao 3.HNL umjesto Premijer lige: Igram i treniram mlade, ali nikad ne reci nikad povratku

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.12.21. | 15:14

U HNL-u je skupio 149 nastupa i 30 pogodaka za tri različita kluba.

Mehmed Alispahić igrač je s čijim su kvalitetama ljubitelji HNL-a jako dobro upoznati. Nekadašnji igrač Šibenika, Dinama i Rijeke danas igra za trećeligaša Vodice, a osim što je standardan prvotimac, radi i kao trener mlađih uzrasta.

S 34-godine više u cvijetu mladosti. Ipak, poziva iz Premijer lige je bilo, ali Alispahiću je primamljiviji bio životu u Hrvatskoj nego u rodnoj mu zemlji.

„U prvenstvu je pauza, završila je polusezona. Ambicije kluba su da bude stabilan trećeligaš i uspjeli smo u tome. Cilj je razvoj mladih igrača, a ja sam došao da igram i treniram mlade kategorije. U Vogošći sam položio ispit za UEFA B licencu pri NS BiH i sretan sam zbog toga. Nogomet mi je dao sve, ostat ću u nogometu. Uskoro ću sjesti sa ljudima iz kluba, imamo korektnu saradnju“, rekao je Mehmed Alispahić u razgovoru za Sportsport.ba.

“Bilo je poziva iz Premijer lige. Osjećam se jako dobro, pokazao sam to igrama u Slobodi, Željezničaru... Nikad ne reci nikada kada je u pitanju povratak u Premijer ligu, iako su moje ambicije trenutno vezane za Vodice. Vidjet ću nakon razgovora sa predsjednikom da li nastavljamo kako je bilo do sada. Došao sam zbog licence u našu zemlju, a i kod porodice u Bugojno“, dodaje popularni Meša.

Igrajući za Šibenik, Dinamo i Rijeku skupio je 21 nastup u Europi. U dresu Dinama će posebno pamtiti utakmicu na Santiago Bernabeuu te onu naredne sezone protiv Ludogoreca u Zagrebu kad je u osmoj minuti sudačke nadoknade asistirao Domagoju Vidi za pogodak koji je odveo Plave u 3. pretkolo Lige prvaka čime je osigurana Europa.

Godinu kasnije, igrajući za Rijeku, bio je član udarne postave u dvije, mnogi će se složiti, najveće europske utakmice u povijesti kluba. I na Kantridi u Stuttgartu Alispahić je igrao, a Rijeka je pobjedom protiv kluba čije boje danas brani Borna Sosa po prvi put osigurala plasman u grupnu fazu nekog europskog natjecanja.

Kad radi razliku između bosanskog i hrvatskog nogometa, ne treba mu puno vremena da ukaže na najveću razliku:

„Sigurno, tereni su najveći problem. Arena Sport prenosi utakmice, cijeli region gleda i odmah prvi dojam je negativan. Kada sam dolazio u Hrvatsku tereni nisu bili kao danas, ali ljudi su počeli da ulažu, napravili su uspjehe sa reprezentacijom i kvalitetno su uložili novac. Liga je gledanija, dosta više je golova i mogu da igraju cijeli 12-ti mjesec na kvalitetnoj razini uz sjajne terene.“


Tagovi

Mehmed AlispahićDinamo ZagrebBiH Premijer ligaPremijer ligaVodice3. HNL Jug

Ostale Vijesti