REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

Ne mare nizašto osim za Neymara. Je li Koreja samo jedna stepenica do vrha? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 05.12.22. | 08:00

Brazil je najizrazitiji favorit osmine finala, malotko se u Brazilu bavi Koreancima. Što uvijek može biti dvosjekli mač

Neymar nije trenirao. Neymar je izišao iz kampa i otišao na pregled. Neymar se vratio. Neymar se pojavio u publici, bio je smrknut. Neymar se vratio na trening, pjevao je, objavio na Instragramu. Super, Neymar će igrati. Tako, otprilike, izgledaju tRAnskripti brazilskih medija zadnjih dana. Uz nove informacije od ozljedama. Danilo, Alex Sandro, Alex Telles, Gabriel Jesus. Puno problema za Titea, ali, ta vijest da se Neymar vratio i da bi mogao zaigrati popravila je krvnu sliku. I raspoloženje kod brazilskih navijača.

"Da, igrat će Neymar protiv Koreje.", objavio je, pomalo ljutito, Tite u najavi utakmice s Korejom, u kojoj se najmanje pričalo o - Koreji. Na neki način, očekivano, Brazil je došao u Katar osvojiti naslov, a ne se baviti Korejom. I 'sličnima'. Brazil je najizrazitiji favorit osmine finala i bilo bi stvarno veliko čudo da se popikne na ovom koraku. Šest puta su u poviijesti igrali Brazil i Južna Koreja, pet puta je slavio Brazil, samo jednom izgubio. U davnoj, prijateljskoj utakmici još 1999. Zadnji put igrali su nedavno, u lipnju. pobijedio je Brazil usred Seula, bilo je 5:1. Dakle, nije ni čudo što nitko u Brazilu ne mari nizašto osim za Neymara. No, to uvijek može biti dvosjekli mač, je li baš Koreja samo jedna, lagana stepenica na putu do vrha? Što se, pak, Neymara tiče, on bi mogao zaigrati, ali vjerojatno ne od prve minute, ući će s klupe. Tako barem 'žongliraju' brazilski mediji.

Otvaraju se zadnjih dana i druge teme, opet, nisu previše vezane uz ovu utakmicu. Naime, Gabriel Jesus je morao napustiti kamp, odlazi na operaciju. Neće ga biti oko tri mjeseca, što komplicira situaciju Arsenalu i njegovim šampionskim aspiracijana. No, napisi oko te ozljede razljutili su Titea. Naime, neki su mediji komentirali da su Tite i suradnici bili svjesni da je Jesus ozlijeđen i prije turnira, da su namjerno riskirali s njim i ugrozili mu zdravlje. Tite je na press-konfrenciji bio bijesan.

"Ovi lažljivci, mrzitelji, nastavljaju širiti laži. Pobrinite se za nešsto drugo i prestanite sijati laži. Imamo odgovornost i etiku. Jako nam je žao zbog Gabriela. Ali ovo nismo mogli spriječiti."

O Koreji, dakle, ne puno. Tek ono kurtoazno kako je svaka utakmica teška i treba se potruditi doći do pobjede.

S druge strane, Južna Koreja sanja svoj san. Spektakularno su Korejci zabili Portugalu u zadnjim minutama utakmice za pobjedu i osvojili drugo mjesto u skupini, a junak tog dvoboja bio je Hwang Hee-Chan. No, igrač Wolverhamptona, koji je zabio taj pobjednički gol, ušao je u toj utakmici s klupe, nije se još potpuno oporavio od ozljede, vjerojatno će i protiv Brazila postupak biti isti. Jednostavno, nije jop 100 posto spreman i trebao bi ostati džoker s klupe. No, izbornika Paula Benta ne muči samo to, javno je kritizirao činjenicu da Južna Koreja utakmicu osmine finala igra samo tri dana nakon tog dvoboja s Portugalom.

"Po mojem mišljenju, nije pošteno igrati utakmice nakon samo 72 sata.", kazao je Bento, koji ne krije svijest da su šanse njegove momčadi za prolazak minimalne.

"Teško je igrati protiv velike momčadi kao što je Brazil. Nisu Brazilci favoriti samo u ovoj utakmici, oni su najveći favoriti i za osvajanje naslova.", očekivano je Bento stavio dodatan teret na leđa Titea i njegovih izabranika.

Naravno, dobio je i Bento pitanje o Neymaru. Hoće li igrati, bi li volio da najveća brazilska zvijezda zaigra?

"Bili bismo licemjeri kad bismo rekli da bismo voljeli da on igra! To bi baš bila laž. Voljeli bismo da ne bude na terenu protiv nas." iskreno je kazao Bento.

Utakmica, koja najbolje definira borbu Davida i Golijata, igra se u 20 sati na stadionu '974. Sudac je Francuz Clement Turpin.

MOGUĆI SASTAV BRAZILA (4-2-3-1)

MOGUĆI SASTAV JUŽNE KOREJE (4-3-3)




Tagovi

Brazilska nogometna reprezentacijaJužnokorejska nogometna reprezentacijaBrazilJužna KorejaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti