REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Heroj Južne Koreje: “Son mi je prije utakmice rekao da ću danas napraviti nešto važno i da mi momčad vjeruje”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.12.22. | 20:51

Zvijezda Južne Koreje danas nije zabila, ali je zato njegov utjecaj na moral momčadi od velikog značaja.

Sjajnom partijom Južna Koreja je svladala Portugal (2:1) u trećem kolu skupine H te na taj način izborila plasman u nokaut fazu SP-a u Kataru. Natjecanje u skupini završili su s četiri osvojena boda, isto kao i Urugvaj, ali su oni ti koji nastavljaju natjecanje zbog bolje gol razlike.

Portugal je poveo preko Horte (6.), potom je za Južnu Koreju izjednačio Kim Young-Gwon (27.), da bi onda pogodak vrijedan tri boda i prolaska u nokaut fazu zabio Hwang Hee-Chan na asistenciju Son Heung-Min u 91.minuti utakmice. Napadač Wolvesa tako je postao heroj Južne Koreje, a poslije utakmice je posebnu zahvalu uputio kapetanu Sonu.

“Prije utakmice mi je rekao da ću danas napraviti nešto važno i da momčad vjeruje u mene. Kad sam ulazio u igru, istu stvar su ponovili i drugi suigrači. Kad sam vidio da Son ima loptu u nogama, bio sam uvjeren da će me pronaći svojim dodavanjem, a ja sam onda imao lagan zadatak”, rekao je 26-godišnjak kojeg su Wolvesi ljetos doveli iz RB Leipziga za oko 17 milijuna eura.

Poslije utakmice su brojni igrači Južne Koreje zaplakali od sreće…

“Bilo su to teški trenuci za nas jer smo morali čekati da završi druga utakmica. Ali mi smo u svakom slučaju pokazali da možemo do drugog kruga natjecanja i da zaslužujemo tamo biti. Nadali smo se ovakvom ishodu i vjerovali smo u njega. Ovo je za sve naše Južnokorejce koji nas doma prate i velika su nam podrška.”

Kapetan Južne Koreje, Son Heung-Min, bio je kratak poslije utakmice.

“Moje suze? To su suze radosnice. Dugo smo ovo čekali i zaista smo vjerovali da možemo proći dalje. Mislim da nam se sve poklopilo zato jer smo to zaslužili. Jako sam ponosan na momčad.”




Tagovi

Hwang Hee-chanSon Heung-MinJužna KorejaJužnokorejska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti