Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Jugović za Germanijak: "Bod na Poljudu ne bi me zadovoljio"

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 04.11.22. | 08:01

Motor Osijeka otkriva posljednje detalje pred odlazak na noge Hajduku, razmišljanja svlačionice i očekivanja od još jednog derbija u nizu

On je borac. Htijenje i zalaganje mu nitko ne može osporiti. Motor ovog Osijeka koji će ostaviti srce na terenu. Možda je floskula, ali Vedran Jugović je sinonim za upravo to. Podredit će se zahtjevima trenera, bit će momčadski igrač. Ako ga i vuče lopta prema naprijed, on će odraditi defenzivu… Uostalom, fond kilometara je uvijek tu negdje. Na visokoj razini. Bio s loptom ili bez nje. I ugodan sugovornik. Godine i iskustvo su učinile svoje pa će bez problema staviti stvari na svoje mjesto.

Uhvatili smo ga taman tri dana nakon Dinama i isto toliko od Hajduka. Raspoloženje je bilo na vrhuncu.

“Mislim da svakoj ekipi znači kada skineš skalp dokazanoj europskoj momčadi. A Dinamo to jest. Dokazuju se godinama na europskoj sceni, naša su najkvalitetnija momčad i sređen klub. Sigurno nam trijumf puno znači. Bili smo silno motivirani i to se vidjelo na travnjaku”, rezime je Jugovića kojeg smo pitali koje je pravo lice Osijeka? Ono u Varaždinu, ovo protiv Dinama ili nešto između.

“Ako pogledamo i uzmemo u obzir neki period unazad, mislim da je Osijek u više navrata pokazao dobro lice. Varaždin je bio loš dan, neka iznimka koja će potvrditi pravilo da smo u kontinuitetu pokazali dobru formu. Zaboljelo nas je, ali možda je dobro da se dogodilo pred derbi. Malo nas je razbudilo”.

Toliko o retrovizoru, ajmo baciti pogled na ono što je ispred Osijeka. U subotu je gostovanje na Poljudu protiv Hajduka koji ima veliku ambiciju, ali i koji je prošli vikend izgubio dva bitna boda protiv Lokomotive.

“Još jedan derbi u nizu i to protiv kvalitetne momčadi koju pokušavamo dostići i prestići. Sigurno će se igrati u dobroj atmosferi, kraj je polusezone i bit će puno navijača. Očekivanja? Lijepa igra, dobar Osijek i da se vratimo s tri boda”, jasan je Jugović.

Pričati o Hajduku a ne spomenuti Livaju bilo bi neozbiljno. Kakav je to igrač svjedočili smo u Kranjčevićevoj ulici prošli vikend kada je silno nedostajao Hajduku.

“Svaki pojedinac nedostaje. No, ne bih htio previše komentirati protivnika. Livaja je odličan igrač iza kojeg stoje brojke. No, ne može on sam. Bitna je momčad, a Hajduk je skupina dobrih igrača koji čine dobru momčad”, diplomatski će Jugović kojeg pitamo jel’ bi ga zadovoljio bod protiv Hajduka na Poljudu. Odgovor? Upravo onakav kakav se očekuje od djeteta Gradskog vrta.

“Bod? Sigurno me ne bi zadovoljio. Zbog spleta okolnosti doveli smo se u situaciju kada u svakoj utakmicu moramo uzeti sva tri. Pokušavamo smanjiti prednost Dinama i Hajduka i mislim da posjedujemo kvalitetu da to i napravimo. Ako budemo na razini agresije, motivacije, ako ćemo biti kompaktni, igrati jedni za druge onda smatram da nema puno ekipa koji nam mogu parirati. Na naš dobar dan, možemo dobiti svakoga. Naravno, treba biti ponizan, silno respektirati protivnika koji nije bilo tko u našem nogometu. No, idemo na Hajduk s vjerom u sebe i svoje mogućnosti”, jasan je Jugović.

Ovih dana svjedočili smo i dozi podcjenjivačkih napisa u medijima prema kojima se Poljud ispuni i za “običan” Osijek, gdje neće za Dinamo.

“Niti pratim, niti me zanima, niti se opterećujem napisima u medijima. Nekada se dižu tenzije bez razloga. Osobno mi ne smeta jer podcjenjivanje svakog pravog sportaša može dodatno motivirati. Treba nekom sportskom drskošću na travnjaku dokazati onome tko te podcjenjuje da nije u pravu”.

Osijek će nakon Poljuda u Sveti Martin na Muri gdje će čekati kup dvoboj s Varaždinom. Iako nije htio previše o toj utakmici, Jugović smatra kako je izuzetno bitan okršaj za ambicije Osijeka.

“Govorili smo prije početka koji su naši ciljevi i zato je prolazak Varaždina prioritet i da odemo do samog kraja. To je najbrži put do trofeja i Europe. Naravno, bitno je i HNL-u da smo tu negdje. Da pratimo konkurente spremni da iskoristimo i najmanju priliku koja se nudi. Htio bih tri pobjede za oproštaj od polusezone. I zbog navijača, zbog mentaliteta i garda pobjednika i zbog kluba. Bit će lošijih i boljih dana, ali ne smijemo posustati. Idemo po sve što se nudi”, sa zavidnom dozom optimizma završio je Jugović.



Tagovi

Vedran JugovićHNLNK OsijekHajduk

Ostale Vijesti