PIXSELL
PIXSELL

"Osijek treba ponoviti pristup s Dinama i onda se imamo pravo nadati bodovima na Poljudu"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 03.11.22. | 12:59

Uoči odlaska na Poljud gdje ih u subotu očekuje dvoboj s Hajdukom (17.30h, MAXSPORT 1), u Osijeku su podijelili dojmove i svoja očekivanja

Pred Osijekom su tri utakmice do kraja polusezone. I sva tri gostovanja. Ide se na Poljud, potom će se kup dvoboj s Varaždinom čekati u Svetom Martinu na Muri dok će se posljednjih 90. minuta u ovoj godini odraditi na Šubićevcu. Kako je poznata trenerska mantra da se priča samo i isključivo o sljedećoj utakmici, tako su Rene Poms i Adrian Leon Barišić pričali samo o Hajduku.

“Naš cilj u ovom trenutku je samo Hajduk. Važna nam je utakmica i ne možeš imati fokus na dvije, tri. Treba se dobro pripremiti za prvu sljedeću, kada završi imamo kratko vrijeme za regeneraciju i pripremu, ali u ovom trenutku je 100 posto fokus na Hajduku”, rekao je Rene Poms koji se osvrnuo na ono što je iza Osijeka. Pobjeda nad Dinamom donijela je dobro raspoloženje u Gradski vrt.

“U ovom tjednu je osnovno bilo da nakon dobre utakmice protiv Dinama vratimo igrače koji su se potrošili mentalno i fizički. Generalno su svi dobro osim Čeberka koji ima malih problema, svi su drugi na raspolaganju”, referirao je trener Osijeka dodavši kako je puno truda uloženo u pripremu i izvedbu dvoboja s Dinamom.

“Nakon završetka bilo je puno emocija. Umorni su malo u glavama i najveći izazov bio je vratiti ih na razinu koja je potrebna za Hajduk, a svi znamo da treba biti najveća moguća za takvog protivnika”.

Osijek se pomalo diže. U velikoj su seriji ako izuzmemo utakmicu u Varaždinu koja je zapravo dobro došla kao pokazatelj da što se dogodi kada se u utakmicu krene sa stavom “lako ćemo”. Prije nekoliko tjedana, Rene Poms je izjavio da je Osijek na 40 posto svojih mogućnosti. Nakon Dinama idealno je pitanje da obnovi postotak…

“Protiv Dinama smo pokazali da se dižemo i kako možemo cijelu utakmicu igrati u dobrom ritmu i visokom intenzitetu. Sada bih rekao da smo na 70-80 posto od onog što Osijek može igrati”, dodao je Poms koji nije sklon otkrivati svoje zamisli. Rekao je da čeka posljednji trening kada će pasti odluka o taktici i sastavu.

“Dobra je situacija za mene kao trenera jer ih je puno na visokoj razini”.

Uglavnom, recept za Hajduk je poznat.

“U Varaždinu smo pokazali kako igramo kada nismo na maksimumu. Od mentaliteta, agresije, kreacije. I ako ćemo biti takvi, onda nam je isto igramo li u Koprivnici, Varaždinu ili Splitu. No, ako ćemo biti na razini utakmice s Dinamom, onda možemo dobiti svakoga u HNL-u. I to je cilj. Hajduk je odlična momčad. Ima sjajne individualce, ali ako ćemo biti pravi onda imamo svoje šanse”, završio je Poms a o tim individuama je pričao Adrian Leon Barišić.

“Svi znamo kakav je igrač Marko Livaja, ali nismo se posebno pripremali samo za njega. Naravno da kada krene “1 na 1” da će biti potrebna pomoć suigrača i vjerujem da ga momčadski možemo zaustaviti”, rekao je branič Osijeka koji je ovo ljeto bio na izlaznim vratima, a sada je u potpunosti fokusiran na Osijek

“Svaki igrač je najsretniji kada igra. I kada momčad polučuje odlične rezultate. Definitivno sam sretniji nego lani no kada nisam igrao, bio sam tu za ekipu i čekao svoju priliku”, završio je Adrian Leon Barišić.



Tagovi

NK OsijekHajdukAdrian Leon BarišićRene PomsGNK DinamoHNL

Ostale Vijesti