Ivana IvanovicPIXSELL/PIXSELL
Ivana IvanovicPIXSELL/PIXSELL

Germanijak.hr postava 20. kola: Po jedan igrač Rijeke u svakoj liniji, velika dilema oko poteza kola

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 29.01.24. | 15:59

Dva igrača u postavu kola dali su Lokomotiva, Osijek i Dinamo, a svoje mjesto je pronašao i najbolji igrač Slaven Belupa.

U nedjelju je završeno 20. kolo HNL-a svakako je obilježila pobjeda Rijeke u 100. Jadranskom derbiju u samostalnosti, odigranom na Poljudu. Tom pobjedom Rijeka je preuzela od Hajduka čelo prvenstvene ljestvice i spriječila Bijele da pobjegnu konkurentina na +6 odnosno +7 bodova prednosti. Samim time, prilično se zakompliciralo ionako zanimljivo i neizvjesno prvesntvo...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Zbog velike pobjede na Poljudu, Rijeku smo nagradili s čak četiri igrača u postavi kola i to s jednim u svakoj liniji. Nediljko Labrović proglašen je najboljim vratarem kola u kojem su Dinamo i Osijek ostvarili 'clean sheet', ali četiri Labrovićeve obrane na Poljudu vrijedile su 'više' te je reprezentativni vratar zaradio svoju poziciju u ovoj postavi. Stjepan Radeljić odigrao je izvanserijsku obrambenu utakmicu, najbolju od svih braniča te je preuzeo ulogu komandanta obrane ove naše postave. Lindon Selahi vratio se u prvu momčad Rijeke na velika vrata, osim što je sjajnim volejem Rijeci donio trijumf, odigrao je odličnu utakmicu u oba smjera. Uz vratara, braniča i veznaka, Rijeka je postavi 20. kola dala i napadača. Jorge Obregon ušao je u igru početkom nastavka, a u 55. minuti efektnim volejem, koji je ličio na kung-fu udarac, zabio je za rezultatsko poravnanje koje je otvorilo put prema Rijekinoj pobjedi.

Ranije tog dana Lokomotiva je odigrala impresivnu utakmicu u Velikoj Gorici, s 2-1 je nadvisila domaćina Goricu, a svoje mjesto u postavi kola zaslužila su dva Lokomotivina junaka, Robert Mudražija koji je zabio prvi pogodak za Lokose te Duje Čop koji je realizirao jedanaesterac za pobjedu i zabio svoj četvrti pogodak za Lokomotivu u dvije odigrane utakmice u 2024.

Dinamo nije bio impresivan protiv Istre 1961, dapače. Plavi su na kraju slavili s minimalnih 1-0, a jedini pogodak na utakmici pao je preko bekovske osovine. Stefan Ristovski je centrirao, a Mauro Perković zabio. Ristovski je u završnici utakmice spriječio Mateja Vuka da postigne pogodak za izjednačenje, a na kraju su oba Dinamova beka završila u našoj postavi kola.

U nešto ranijem terminu prošle subote Osijek je u Opus Areni svladao Rudeš s 2-0, a s te utakmice u postavu kola ušli su stoper Duarte, koji je neutralizirao napadače gostiju, te Darko Nejašmić koji je dirigirao igrom Osiječana.

Za kraj, ostala nam je pozicija 'desetke' koja je pripala najboljem igraču Slaven Belupa Benediku Mioču koji je asistirao Samuelu Nongohu za prvi pogodak Farmaceuta kod Slaven Belupa, a onda je realizirao kazneni udarac, u trenucima kada je Slaven Belupo igrao s igračem manje, i donio svojoj momčadi vrijednu pobjedu.

Germanijak.hr potez kola - gol Jorgea Obregona

Bila je velika dilema je li potez kola gol Jorgea Obregona 'kung fu udarcem' ili volej-bomba Lindona Selahija koja je Rijeci donijela pobjedu. Iako se ukusi razlikuju, nama je pobijedio volej Obregona jer takve golove ipak viđamo nešto rijeđe, a ujedno je i riječ o pravoj majstoriji.

Germanijak.hr postava 20. kola



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLJorge ObregonDuje ČopRobert MudražijaBenedik MiočLindon SelahiDarko NejašmićNiko GalešićMilan RistovskiMauro PerkovićStjepan RadeljićNediljko Labrović

Ostale Vijesti