Ivana Ivanović/Pixsell
Ivana Ivanović/Pixsell

Benzinske u opasnosti, Rijeka postaje bujica!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 28.01.24. | 21:30

Kakav prvi tjedan nastavka sezone, što li nas sve čeka do kraja? U svakom slučaju, momčad Željka Sopića nakon Poljuda više nitko ne može shvaćati olako u borbi za naslov

Znali smo da će proljetni dio HNL-a biti svakakav, neizvjestan, stresan, na terenu i izvan njega. Ali, ako se po prvom tjednu proljeće poznaje, čeka nas... Teško je i predvidjeti što, do kraja bi moglo biti svega! Jer, u tjedan dana vidjeli smo: Lokomotivin šou i poigravanje s Dinamom u Maksimiru, Dinamovo odustajanje od Brekala, koji potom završi u Hajduku, dva Rijekina preokreta iz minusa u plus u Velikoj Gorici i na Poljudu, koji su Riječane doveli na vrh!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ali, riječka pobjeda u Splitu (1-2) posebno je bila dojmljiva, ako je dosad bila u sjeni dvoboja Dinama i Hajduka i promatrana kao netko tko će, prije ili kasnije otpasti iz ove priče, momčad Željka Sopića od nedjelje navečer definitivno je legitiman kandidat za naslov prvaka. Jer, doći na Poljud, u atmosferu u kojoj je sve već pripremljeno za slavlje, ne samo pobjede nego i naslova, gdje prije utakmice više od 30 tisuća ljudi ovacijama pozdravlja dvojicu velikih pojačanja, Perišića i Brekala, gdje Hajduk zabija za1-0 i dodatno razbuktava 'južnjačku krv' i u takvom ambijentu okrenuti utakmicu, to može samo prava momčad. S m...ma do poda! Ne samo da je pobijedila, Rijeka je u drugom dijelu potpuno nadigrala Hajduk, a u onoj sudačkoj nadoknadi, dugačkoj kao produžetak, nije se uspaničila, noge nisu klecale, već su rutinski odradile posao. I sačuvale pobjedu! Rijeka je, doista, ako to prije nije bila ili je mnogi takvom nisu vidjeli, na Poljudu narasla!

Dva se poteza Željka Sopića, ali i kluba pokazuju krucijalnima na startu sezone. Dok se Dinamo i Hajduk 'mačevaju' pojačanjima, na Rujevici je glavna priča prijelaznog roka bio Lindon Selahi. Bio je otpisan, jer nije želio potpisati novi ugovor, Sopić ga je lomio, nagovarao, kad je sve propalo pokušao je još jednom. Znajući koliko mu je važan. I, dogovor je pao, Selahi se s tribine vratio na teren, proparao Lučićevu mrežu volejem i donio ta tri boda. Druga je riječka priča Jorge Obregon. Napadač, koji je već dugo na izlaznim vratima Rujevice, kojega Rijeka još od ljeta bezuspješno pokušava prodati, s kojim u Rijeci nisu bili zadovoljni. U Velikoj Gorici ušao je s klupe i izborio kazneni udarac, koji je bio početak preokreta, u Splitu je zabio golčinu za 1-1 i opet promijenio tijek susreta. Selahi i Obregon, dvojica, koji 'nisu trebali' na proljeće biti u Rijeci, sjajni su Sopićevi džokeri, neočekivani 'jurišnici' u toj borbi za naslov. A navodno dolazi i Mirko Marić, još jedan napadač i Rijeka bi u nastavku sezone mogla biti još goropadnija!

I, ne samo to. Dok se Hajduk bori s vlastitim pritiskom, očekivanjima i tim ludilom koje često daje, ali često i oduzima, dok Dinamo traži svoj izgubljeni identitet i ratuje sa samim sobom, Rijeka mirno teče. Bez pritiska, bez imperativa, ali s jakim argumentima. I polako se pretvara u bujicu. Kako je krenulo proljeće, benzinske crpke, Sopićevo omiljen 'party place' u velikoj su opasnosti da bi ih ta bujica mogla progutati! Splitske Bijele sad čeka derbi u Osijeku, bez Sahitija i Sigura, vjerojatno s Brekalom. I bez Livaje, koji se ozlijedio i neće ga biti. A znamo da Hajduk bez Livaje nije isti. Jadranski derbi puno je toga promijenio i okrenuo...



Tagovi

GNK DinamoHajdukHNK RijekaŽeljko SopićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti