Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Crveni karton nije napravio razliku, Farmaceutima puni plijen u baroknom gradu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.01.24. | 18:58

Sjajnu utakmicu gledali smo na otvaranju 20. kola

Treći ovosezonski dvoboj Varaždina i Slaven Belupa, treći puta gledali smo odličnu i vrlo neizvjesnu utakmicu. Iako je Varaždin više od 25 minuta imao igrača više, nisu uspjeli nijednom ozbiljnije zaprijetiti gostujućem vrataru i zasluženo su kažnjeni u 87. minuti. Roy Ferenčina gurnuo je Samuela Nongoha u vatru na mjesto Arbera Hoxhe i u potpunosti pogodio. Koprivničani u derbiju sjevera slave 2-1 i s nova tri boda preskočili su današnjeg domaćina.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prva dva ovosezonska duela Varaždina i Slaven Belupa bila su doista sjajna. Krajem srpnja, Varaždinci su na domaćem terenu imali dominaciju, kako na terenu, tako i na semaforu. Promašili su nekoliko zicera za 3-0, a to je kaznio Arber Hoxha i u završnih 10 minuta Farmaceutima donio bod. Drugi duel odigran je na Ivan Kušek Apašu, a fantastičnim pogotkom odlučio ga je Tomislav Štrkalj, donijevši Koprivničanima 3-2 pobjedu.

Stoga smo i u današnjem dvoboju očekivali u najmanju ruku zanimljiv susret, a nadali smo se i nastavku golijade. Prvih 45 minuta možda nismo uživali u lepršavoj igri, no nije nedostajalo neizvjesnosti i zanimljivih trenutaka. Samuel Nongoh stigao je još u rujnu u Koprivnicu na posudbu iz Adane Demirspor, ali bio je cijelu jesen u sjeni Arbera Hoxhe. Prodajom Kosovara u Dinamo, mladi Kamerunac rođen 2004. godine odmah se našao u prvih 11 i to na poziciji koju je inače okupirao Hoxha. I pokazao je da bi u drugom dijelu sezone mogao biti najveći dobitak Farmaceuta.

Varaždinci su u 21. minuti prelako izgubili loptu na sredini terena, Benedikt Mioč odmah je gurnuo u prostor za hitronogog Samuela Nongoha, koji je silovitim udarcem lijevom nogom probio Zeleniku.

Domaćin je veći dio prvog poluvremena bio jalov, nekonkretan, a prve ozbiljnije situacije u gostujućem 16-ercu kreirali su tek u samoj završnici poluvremena. Prvo su udarac oprobali Mitrovski i Vukušić, da bi kulminacija opsade gostujuših vrata uslijedila u sudačkoj nadoknadi.

Postonjski je ubacio iz kuta, Marina glavom tukao, a Lepinjica rukom blokirao njegov pokušaj i Ante Čulina odmah je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Igor Postonjski i bio je to posljednji čin prvog dijela.

U nastavku dvoboja gledali smo nešto slabiju utakmicu. Bez većih uzbuđenja bilo je sve do 69. minute, a potom je Michael Agbekpornu neopreznim startom na sredini terena zaradio drugi žuti karton. No, Varaždinci nisu iskoristili brojčanu nadmoć na terenu, dapače, Koprivničani su bili ti koji su prvi zaprijetili.

Lepinjica je odapeo s 22 metra, Zelenika je krajnjim naporima odbio u korner. Petnaestak minuta kasnije, kazneni udarac za Slaven Belupo! Domagoj Drožđek izgubio je kontrolu nad loptom na rubu 16-erca i u pokušaju da ispravi pogrešku, srušio je Ivana Lepinjicu. Ante Čulina ni ovaj puta nije dvojio već pokazao na bijelu točku, a sedmi ovosezonski pogodak zabio je Benedikt Mioč.

Krenuli su Varaždinci svim snagama prema naprijed, no bez željenog rezultata. U drugom poluvremenu ostali su bez ozbiljnijeg udarca, Farmaceuti kao da nisu ni osjetili da su na terenu samo s 10 igrača.

Varaždin – Slaven Belupo 1-2

Stadion: Gradski stadion Varaždin. Gledatelja: 1.090

Strijelci: 0-1 Nongoh (21., Mioč), 1-1 Postonjski (45+4., 11m), 1-2 Mioč (87., 11m)

Glavni sudac: Ante Čulina (Zagreb), pomoćnici: Anto Marić, Dario Kolarević i Goran Pečarić, VAR: Ivan Bebek; AVAR: Luka Pajić.

Žuti kartoni: Jelenić (Varaždin), Nongoh (Slaven Belupo)

Crveni karton: Agbekpornu (Slaven Belupo)

Varaždin (4-3-3): Zelenika - Vukčević, Nekić, Jelenić, Boršić - Postonjski, Pilj (58. Belcar), Marina (84. Domjanić) - Mitrovski, Vukušić (46. Gudelj), Poldrugač (68. Drožđek)

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak - Bosec, Pllana, Boras, Štefulj - Lepinjica, Agbekpornu – Nongoh (65. Šakota), Caimacov (65. Liber), Mioč – Štrkalj (90+2. Ortiz)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLSlaven BelupoNK Varaždin

Ostale Vijesti