Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Rijeka i Livaja Hajduku su dali 'straja'. Kako dalje?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 29.01.24. | 08:00

Preokretom gostiju na Poljudu Splićani su izgubili prvo mjesto, ali i najboljeg igrača za najmanje tri utakmice

Hajduk je u utakmici s Rijekom u kojoj je na kraju poražen 1-2 prošao put od ekstaze i delirija nakon vodstva, do depresije zbog gubitka bodova, ali i najboljeg igrača Marka Livaje koji se ozlijedio u završnici.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bolna grimasa zbog nožnog zgloba i napuštanje igre na kraju, utjeralo je 'straj' navijačima Hajduka za budućnost Bijelih. Glavnog igrača prema prvim prognozama neće biti najmanje tri kola, a da prva iduća utakmica nije teško gostovanje u Osijeku, sve bi bilo lakše, susrete sa Slaven Belupom i Rudešom, Hajduk bi lakše dobio lišen usluga svog kapetana.

Tako će u Opus Areni od početka na teren morati Nikola Kalinić koji još nije spreman za čitavu utakmicu, jer drugog napadača trener Mislav Karoglan nema. Vidjet ćemo kako će to izgledati, jer Kalinić je za razliku od Livaje igrač kaznenog prostora, k tomu još u godinama, nije tip koji se može povući, zadržati i odigrati pas za nekog tko dolazi iz drugog plana.

Osim toga, jedna nevolja ne dolazi sama, pa je tako Hajduk zbog trećeg žutog kartona ostao bez čitave desne strane, neće biti Nike Sigura i Emira Sahitija, stoga će Karoglan biti prisiljen na najmanje tri promjene.

Ako smo rekli da će Livaju zamijeniti Kalinić, Sigura bi mogao Fahd Moufi, ali bi onda lijevi bok pokrio Dino Mikanović, dok bi na Sahitijevo mjesto mogao Josip Brekalo. No možda se Karoglan ne bude usudio mijenjati stranu Moufiju nego stavi Mikanovića desno. No,to će se vidjeti u u Osijeku, u utakmici koju Hajduk ne smije izgubiti.

Predstavljen je Brekalo na centru igrališta kao poseban gost s već registriranim Ivanom Perišićem koji je u procesu oporavka, a oni s iskustvom se pitaju je li Hajduk trebao prije tako važne utakmice raditi pompu kada su fokusu bili samo bodovi protiv Rijeke. Njih dvojica su svakako kao reprezentativci veliki poslovi u ovom prijelaznom roku zaslužili pljesak na otvorenoj sceni.

Međutim, nerijetko se zbiva da kada pripremaš ražanj dok je zec u šumi, on pobjegne i ne završi na vatri. Pobjegli su tako kontroli obrane Bijelih Jorge Obregon i Lindon Selahi kojega se Karoglan posebno pribojavao i kojega je Hajduk imao namjeru dovesti ove zime dok je on dugo pregovarao s Rijekom oko produljenja ugovora.

Više od svega brine što je Hajduk nakon što je poveo nesvjesno se povukao i dao Rijeci daha, a kada je Željko Sopić uveo Obregona uslijedio je preokret. Sigurno je razdrmao momčad tijekom poluvremena i dao im smjernice, ali pomogao je Hajduk, igrom koja nije više bila tako napadačka. Ako su igrači sami u Maksimiru znali odigrati na rezultat, ovaj put nisu uspjeli, jer je Rijeka postala razigrana.

Međutim, utrka za naslov još uvijek je otvorena, premda je u jednom trenutku Hajduk imao šest bodova prednosti, da bi utakmicu završio bodovno poravnat s Rijekom, a taj scenerij ide i na ruku Dinamu koji ima četiri manje uz susret manje. Gledat ćemo nikad zanimljivije prvenstvo, no domaćim navijačima ostaje žal što nije uspio napraviti razliku, jer Hajduk je mogao napraviti golemi korak prema tituli. Ovako je sve od dobrog otvaranja, krenulo naopako.

Morao je doći i taj dan, da izgubi Karoglan koji je imao 21 utakmicu bez poraza na klupi Hajduka u dva mandata. Bio je razumljivo razočaran, a sad je još u problemima kako sastaviti momčad bez Livaje, Sahitija i Sigura.



Tagovi

HajdukHNK RijekaMarko LivajaNikola KalinićMislav KaroglanNiko SigurEmir SahitiIvan PerišićJosip BrekaloŽeljko SopićJorge ObregonLindon SelahiJadranski derbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti