Saša Miljević/Pixsell
Saša Miljević/Pixsell

Bivši igrači vratili su Jakirovića u ring! Sad Dinamu treba opća mobilizacija

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 29.01.24. | 09:30

Dinamov trener mora donijeti i teške odluke, igrači moraju sami među sobom riješiti neke stvari, još kad bi se 'resetiralo' i klupsko vodstvo... U svakom slučaju, Dinamo je dobio novu priliku, koju ne smije propustiti

Da nije bilo tog šokantnog poraza od Lokomotive na samom startu drugog dijela sezone, Dinamova bi stvarnost izgledala savršeno. Modri bi bili smo bod od vrha, uz utakmicu manje, u matematičkom preračunavanju, dakle, već na prvom mjestu. Iako je i ta utakmica protiv 'lokosa' pokazala da se bodove ne smije unaprijed upisivati. Da nije bilo tog 0-3 poraza, Josip Brekalo vjerojatno bi danas trenirao u Maksimiru, a ne na Poljudu, čitava bi perspektiva Modrih bila puno svijetlija. No, nakon vikenda u kojem je Dinamu prijetio dodatni potop, za momčad Sergeja Jakirovića i njega osobno, sad sve opet izgleda mnogo optimističnije.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo je izvukao tri boda u Puli (1-0), a onda su 'poguranac' Sergeju Jakiroviću i Modrima poklonili i njegovi bivši igrači, oni s Rujevice. Momčad, koju je prošle godine slagao upravo Jakirović i igrači s kojima je većinom ostao u jako dobrim odnosima, svladali su Hajduk na Poljudu (2-1), Rijeka je zaustavila šampionski juriš i euforiju Karoglanove momčadi i, na neki način, vratila i Jakirovića u ring. Dakako, Riječani igraju za sebe i svoje ambicije, nakon Splita Željko Sopić i njegovi 'ratnici' potvrdili su da ih se može smatrati legitimnim kandidatima za naslov, ali, tom su pobjedom pomogli i Dinamu i Jakiroviću. Jer, Hajduk nije otišao na plus sedam, zaostatak od četiri boda, koji sad imaju Modri za jednima i drugima, nije bauk, nije katastrofa i Dinamo, uza sve svoje probleme i propuste na terenu i posebno izvan njega, uza cijeli taj kaos na svim klupskim razinama, živi punim plućima u borbi za naslov. Sve je otvoreno i Dinamo svoju sudbinu opet ima u svojim rukama.

Naravno, jasno je da Dinamo ne može živjeti od Hajdukovih poraza i nade da će i Rijeka kad-tad posustati, u Maksimiru bi ovo mogao biti važan tjedan kad je u pitanju nastavak prvenstva. U nedjelju stiže Gorica, uz Hajduk jedina momčad, koji Modri ove sezone još nisu pobijedili, maksimirskih 0-0 s Bišćanom na klupi i nevjerojatan poraz 1-2 u Gorici u sudaćkoj nadoknadi sasvim su dovoljni za novu opću mobilizaciju u Maksimiru. U situaciji kad se vode političke bitke na čelu kluba, kad Uprava i klupski čelnici plivaju poput nesretnog Erica Moussambanija, koji se zamalo utopio u olimpijskom bazenu u Sydneyju, Dinamo je dobio novu priliku za restart. Jasno, samo klasični naivac može misliti da će se u nekoliko dana sve promijeniti, da će negativci i nesposobnjakovići odjednom postati spasitelji, međutim, idućih dana u Maksimiru uistinu trebaju učiniti sve da klub i momčad konačno naprave iskorak i pokažu Rijeci i Hajduku da u plavoj svijeći još ima dovoljno ulja.

Ryan Kent, lijevo krilo iz Fenerbahcea i Koffi Kouao, desni bek iz Metza, Dinamovi su prvi pickovi za kraj prijelaznog roka. Trebaju odgovorni u Maksimiru pojačati ofenzivu, dovesti te igrače što prije ili ih prekrižiti, riješiti konačnu tu priču i biti načisto s kojim se resursima ulazi u završne bitke. Sam Jakirović, pak, svjestan da mu je svaka utakmica presudna za ostanak na klupi, mora sam sa sobom riješiti neke dvojbe, lupiti šakom o stol, prelomiti, bez milosti i prošlih zasluga, tko jest, a tko nije kadar nositi Dinamo iz prvog reda prema naslovu. Ako treba 'prodrmati' i neke senatore, ako procijeni da bi nekima klupa koristila više od povjerenja na terenu, onda je sad pravi i zadnji tren. Ako je jedini način da probudi Petkovića, vrati u formu Mišića i Baturinu poneka utakmica na 'hlađenju', onda mora povući taj potez. Više nema izbora, vrijeme je za teške odluke.

A nisu tih odluka pošteđeni ni oni o kojima, na kraju, sve ovisi. Dinamovi igrači u Puli nisu pokazali veliku nogometnu predstavu, ali su pokazali želju, htijenje, da im je stalo. To je, svakako, prvi korak prema izlasku iz krize. Moraju i oni sami među sobom vidjeti kako dalje, puno je u svlačionici senatora, koji su prošli već svašta u Dinamu i znaju kako se nositi s krizama, iako nijedna dosad nije bila ovakva. Nakon Lokomotive razgovarali su, čak i žestoko, rekli si u lice neke stvari i Pula je donijela pomak. Ali, za pravi iskorak, za Dinamo kakav svi žele gledati i koji se ravnopravno bori za najvažniji trofej, treba puno više. Šest dana nije puno, ali se može dosta napraviti. Dinamo je dobio novu šansu, protiv Gorice mora biti bolji nego protiv Istre! Svlačionica i trener sad imaju riječ, u Upravu i klupske čelnike ionako malotko vjeruje!



Tagovi

Sergej JakirovićGNK DinamoHNK RijekaHNK GoricaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti