Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Germanijak doznaje: Caktaš ima ponudu iz Kine

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 08:07

Predstavljanje dvojice debitanta u dresu OSijeka zaslužilo je palac gore. Jurišić i Cokaj bi vrlo brzo mogli prijeći nevidljivu granicu koja dijeli prinove od pojačanja

Mije Caktaša nije bilo u službenom zapisniku dvoboja u kojem je Osijek riješio Rudeš u prvih pola sata igre. Kasnije je malo Zekićeva družina stala na kočnicu i mirno privela kraju proljetnu premijeru na Pampasu.

“Za Miju ćete dobiti informaciju ako i kada je bude. Ono što znam jest da za njega ima dosta interesa”, rekao je Zoran Zekić nakon utakmice.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prema informacijama Germanijaka, Mijo Caktaš ima ozbiljno zanimanje iz Kine. Bio bi to transfer u kojem bi Osijek zaradio fine novce, dakako i sam Caktaš koji je u dresu Osijeka upisao 70 utakmica, zabio je 24 gola i dodao 4 asistencije. Solidna je to statistika za dvije godine boravka u gradu na Dravi.

No, koga nema bez njega se može. Navijači Osijeka svjedočili su u subotu debitantskim nastupima Roka Jurišića i Enisa Cokaja. I odmah vidjeli kako se dobro kupovalo u zimskom prijelaznom roku. Doduše, nedovoljno jer je i sam Zekić citirao Ottu Barića kojem su uvijek nedostajala barem dvojica igrača, ali Jurišić i Cokaj bi vrlo brzo mogli prijeći onu nevidljivu granicu koja dijeli prinove od pojačanja.

Lijevi bek bio je deficitarna pozicija, a Jurišić je već na pripremama pokazao da se na njega može ozbiljno računati. Protiv Rudeša je gospodario tom stranom a dobro prvo poluvrijeme okrunio je dodavanjem Mierezu za gol u 26. minuti. Pomogla su i prsa Pavlovića ali u službenom zapisniku gol je pripisan napadaču Osijeka.

Na identičan način mogao se predstaviti i Cokaj koji je ušao u igru odmah nakon nastavka zamijenivši Prekodravca. Fino je gurnuo Jugovića u priliku nakon koje je sudac svirao kazneni udarac da bi ga malo kasnije VAR provjera demantirala. Potom je lijepo prošao po desnoj strani pa servirao loptu istom suigraču gotovo na gol crti, ali je Jugo bio zeru prebrz. Kako bilo, ako se po jutru dan poznaje Jurišić i Cokaj imat će što za reći ovo proljeće u dresu Osijeka koji je dojmio u prvom poluvremenu da bi u nastavku malo ispustio kontrolu nad utakmicom.

“Znali smo da će nas pokušati stisnuti, da će krenuti “va banque”. U takvim situacijama moraš ostati miran a mi smo sebe uveli u nervozu. Puno stvari smo napravilo loše i to nam se ne smije događati”, komentirao je Zekić premijeru proljetne sezone koju Osijek nastavlja derbijem sljedećeg vikenda s Hajdukom.



Tagovi

Mijo CaktašNK OsijekNK RudešHNLRoko JurišićEnis Cokaj

Ostale Vijesti