Pixsell
Pixsell

Germanijak.hr postava 14. kola: Sjajni Varaždinci 'zasjenili' igrače iz derbija

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 24.10.22. | 16:00

Prošlo (14.) kolo HNL-a obilježili su derbi na Poljudu, derbi začelja u Kranjčevićevoj i impresivna pobjeda Varaždina protiv Osijeka.

U 14. kolu vidjeli smo tri pobjede domaćina, dva remija, a samo dvije momčadi nisu zabile niti jedan pogodak - Istra 1961 i Šibenik u međusobnoj utakmici koja je završila bez pogodaka.

Prva utakmica kola ujedno je bila i udarna. Veliki derbi između Hajduka i Dinama na Poljudu, odigran prošli petak, bila je utakmica u kojoj su Bijeli lovili povratak u utrku za naslov, a Dinamo je pobjedom želio praktički staviti 'jednu i pol' ruku na trofej. Hajduk je bio bolji u prvom dijelu, i to dosta. Marko Livaja doveo je Bijele u vodstvo u 27. minuti nakon uvježbane akcije iz kornera, Filip Krovinović je centrirao, Dario Melnjak proslijedio na drugu stativu na kojoj se našao od Josipa Šutala zaboravljeni Marko Livaja. Hajdukova 'desetka' bio je najopasniji igrač Bijelih na utakmici, a mjesto u našoj postavi kola zaradio je i Dario Melnjak koji je lijepim dodavanjem pomogao Hajduku stići do vodstva. U nastavku smo gledali dijametralno suprotnu utakmicu. Dinamo je bio taj koji je napadao, a Hajduk se branio. U 72. Plavi su stigli do izjednačujućeg pogotka. Martin Baturina uzeo je loptu Josipu Elezu, dodao do Brune Petkovića kojeg u kaznenom prostoru ruši Chedoize Awaziem. Petković je bio neumoljiv i na taj način neutralizirao vodstvo Bijelih. Hajduk su pogotka koštale greške oba stopera, a Dinamo greška Šutala. No, Dino Perić je s druge strane odigrao sjajnu utakmicu i uz Baturinu zaslužio mjesto u postavi kola.

I, dok je derbi po 'republičkom ključu' dao dva igrača iz svake momčadi, najviše igrača u postavi kola ima Varaždin koji je na domaćem terenu, u impresivnoj utakmici, razbio Osijek s 4:1. Utakmica je krenula loše za Varaždin, Laszlo Kleinheisler zabio je u 18. za 1:0 vodstvo gostuju, no tada je krenula varaždinska kanonada. Ivan Posavec prvo je zabio na dodavanje Matije Kolarića, a onda i asistirao Egonu Eleziju za 2:1. Tonio Teklić potom je gromovito pogodio iz slobodnjaka za 3:1, a konačni rezultat postavio je Niko Domjanić na dodavanje Joze Stanića koji je uz sjajnog Posavca i Teklića zaslužio mjesto u našoj postavi kola.

Nešto ranije u Kranjčevićevoj se igrao derbi začelja između, prije prošlog kola, pretposljednje i posljednje momčadi prvenstva. Utakmica je bila slična najvećem derbiju kola, domaćini su u prvom dijelu bili dosta bolja momčad na terenu i na odmor su Lokosi otišli sa zasluženom prednosti golom Sandra Kulenovića. U nastavku je Gorica bila ta koja je preuzela primat, zabila je za izjednačenje, no, za razliku od derbija na Poljudu, domaćini su se pred kraj dvoboja trgnuli, a pobjedu Lokomotivi donio je Silvio Goričan nakon sjajnog prodora i razornog udarca. Ivan Banić nije mogao ništa. Osim junaka dvoboja, u postavu kola uvrstili smo i desnog stopera domaće momčadi Jona Mersinaja koji je ukrotio najopasnijeg napadača Gorice, Denija Jurića.

Slaven Belupo nastavio je sa sezonom iz snova, na Ivanu Kušek Apašu Farmaceuti su nadvisili Rijeku s 2:1, Arber Hoxha zabio je u maniri Mislava Oršića fenomenalan pogodak (vidi pod potez kola), no, iako su Koprivničanci zaslužili možda još pokojeg igrača u postavi kola, jedini igrač kojeg su Farmaceuti dali za istu je igrač utakmice Ivan Krstanović koji je bio konstantna opasnost za gol Labrovića, a onda i realizirao kazneni udarac u 80. minuti utakmice i to na način da je loptom 'rasparao' mrežu Rijekinog gola.

Najnezanimljiviju utakmicu kola odigrali su Istra 1961 i Šibenik na Aldo Drosini (0:0), a jedini igrač koji je dobio mjesto u našoj postavi s te utakmice je golman Šibenika Lovre Rogić, jedini hrvatski vratar koji je u prošlom kolu upisao tri obrane.

POTEZ KOLA - gol Arbera Hoxhe

Tonio Teklić zabio je fantastični pogodak iz slobodnjaka, sva tri gola na utakmici između Lokomotive i Gorice bila su jako lijepa, no potez kola pripao je 24-godišnjem Kosovaru koji je na isteku 40. minute primio loptu na 30 metara iskosa od gola Nediljka Labrovića i fenomenalno pogodio za 1:0 vodstvo svoje momčadi. Impresivan pogodak, nema što, koji će kandidirati za jednog od najljepših u sezoni.

POSTAVA KOLA (4-3-3)

HNL, 14. kolo

Petak, 21. listopada

Hajduk – Dinamo 1:1

Subota, 22. listopada

Lokomotiva - Gorica 2:1

Varaždin – Osijek 4:1

Nedjelja, 23. listopada

Istra 1961 - Šibenik 0:0

Slaven Belupo - Rijeka 2:1

HNL, 4. kolo (zaostala utakmica)

Srijeda, 26. listopada

Hajduk - Gorica, 16.30

HNL, 15. kolo

Petak, 28. listopada

Šibenik - Varaždin, 18.00

Subota, 29. listopada

Rijeka - Istra, 15.00

Osijek - Dinamo, 17.30

Nedjelja, 30. listopada

Lokomotiva - Hajduk, 15.00

Gorica - Slaven Belupo, 17.30



Tagovi

Germanijak postava kolaHrvatska nogometna ligaHNLDinamo ZagrebGNK DinamoHajdukNK OsijekOsijekHNK RijekaRijekaLokomotiva ZagrebNK LokomotivaHNK GoricaSlaven BelupoNK ŠibenikIstra 1961NK VaraždinJozo StanićDino PerićJon MersinajDario MelnjakMartin BaturinaIvan PosavecTonio TeklićMarko LivajaArber HoxhaIvan KrstanovićLovre Rogić

Ostale Vijesti