Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Ogled na Aldo Drosini poput pilule za spavanje: Istra 1961 i Šibenik remizirali u utakmici bez golova

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 23.10.22. | 16:57

Deseti je ovo remi Šibenika u dosadašnjih 14 kola

Teško je reći da se danas na Aldo Drosini očekivao nogometni spektakl, no utakmica između Istre 1961 i Šibenika je bila bez boje, okusa i mirisa. Sadržajno izuzetno skromno, izuzeto nekih naročitih iznenađenja – taman kao placebo pilule za spavanje. I na koncu to i rezultat govori, Puležani i Šibenčani su odigrali 0:0, čime je momčad sa Šubićevca stigla do jubilarnog desetog remija u dosadašnjih 14 kola HNL-a.

Neke stvari smo ipak izdvojili prateći utakmicu. Generalni zaključak je da je Istra 1961 imala nekakvu inicijativu u igri, ali suviše sterilnu u zadnjoj trećini, dok se Šibenik uglavnom koncentrirao na obramebene zadaće. A kada čvrsti blok Šibenčana sparite s manjkom kreacije Puležana, onda na koncu dobijete ovakvu utakmicu.

No neke stvari smo opak izdvojili. Primjerice u trećoj minut je Boultram potpisao prvi pokušaj na utakmici, ali njegov pokušaj glavom nije ozbiljnije ugrozio Rogića.

Idućih 20 minuta je proteklo u igri na sredini terena, bez konkretnih rješenja prema naprijed.

Tek je u 23. minuti Istra zabilježila ponajbolju priliku na utakmici. Bakrar je prošao po lijevoj strani i vanjskom ubacio za Mlinara, a veznjak Istre 1961 ne uspijeva pogoditi u okvir gola. Učinilo se u toj i situaciji i kako je Mlinar igrao rukom pa i da je pogodio, pitanje je bi li mu se priznao zgoditak.

U 31. je opet zaprijetio Mlinar i ponovno potpisao isti scenarij – njegov udarac je otišao pored gola.

Kako je poluvrijeme odmicalo tako se Šibenik sve više ukopavao na svojoj polovici, dok je izlazak na suparničku polovicu s više od jednog igrača bio strogo zabranjen.

Ništa puno bolje nije bilo niti u drugom dijelu, s tim da je dojam kako su se i jedni i drugi odlučili zadovoljiti bodom pa su se izbjegavali rizični potezi, poput izlaska više igrača na suparničku polovicu.

Tek su tri situacije bile ozbiljnije prirode u nastavku. Nakon udarca Galilee lopta se odbila od bloka prema Rogiću koji je ipak uspio reagirati.

U 68. minuti je Bakrar pao u kaznenom prostoru nakon duela s Matićem, no domaći nisu nakon reklamiranja penala zaradili najstrožu kaznu.

I u 86. minuti je Delić bio u dobroj poziciji, no rezultat je ostao nepromijenjen.

Na koncu su sve rekli zvižduci onih 800-njak gledatelja pristiglih na Aldo Drosinu. I to jednima i drugima. Uistinu blijeda utakmica sveukupno, nogometna antipropaganda.

 Istra 1961 – Šibenik 0:0.

Stadion: Aldo Drosina.

Gledatelja: 819.

Sudac: Ante Čuljak (Zagreb); pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Marjan Tomas (Vladislavci), VAR: Zdenko Lovrić (Đakovo), AVAR: Kristijan Novosel (Gato).

Žuti kartoni: Galilea, Petković, Kopljar (Ist), Mina (Šib).

Istra 1961 (4-3-3): Majkić - Hujber, Galilea, Perković, Marin (od 73. Rovis) - Petrusenko, Mlinar (od 63. Žgomba), Caseres - Kadušić (od 63. Petković), Bouitam (od 82. Kopljar) - Bakrar (od 82. Travaglia).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić - Mesa, M. Matić, Rak (od 78.Burgui), Mina - Skorup (od 69. Marasović), B. Matić - Arai, Salomon (od 18. Vidović), Čop (od 69. Kreković)- Delić.


HNL, 14. kolo

Petak, 21. listopada

Hajduk - Dinamo 1:1

Subota, 22. listopada

Lokomotiva - Gorica 2:1

Varaždin - Osijek 4:1

Nedjelja, 23. listopada

Istra 1961 - Šibenik, 0:0



Tagovi

Istra 1961NK Šibenik

Ostale Vijesti