Matko Begovic/PIXSELL
Matko Begovic/PIXSELL

Spremalo se slavlje Hajduka u Splitu, a onda je Petković sve poništio s bijele točke

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 21.10.22. | 20:03

Derbi na Poljudu je završio bez pobjednika

Derbi je ispunio očekivanja. Utakmica puna naboja, emocije i najvećeg rivaliteta u hrvatskoj još jednom je prošla u pravom svijetlu, a ovog puta bez pobjednika. Prvi prvenstveni pripao je Dinamu u slavlju od 4:1 na Maksimiru, a ovaj na Poljudu naginjao je više Hajduku koji je danas bio puno motiviraniji, ali na kraju je prošao bez pobjednika s remijem 1:1.

Nastavio je tako Mislav Karoglan pozitivan niz rezultat otkako je sjeo na klupu Bijelih, a zasigurno će ostati žal zbog propuštenih prilika. Naime, Bijeli su ušli u ovaj dvoboj agresivnije i pod većim nabojem, a i ambicijom da se približe Modrima na prvenstvenoj ljestvici. U prvom dijelu ostavili su Dinamo koji je imao više loptu u nogama bez ijedne prilike, a ni tijekom cijelog susreta nisu gosti puno šansi.

Može se kazati da je Karoglan nadmudrio starog lisca Antu Čačića u početku. Ovog puta je izgleda upotrijebio sve zamisli koje je imao i kad ih je najavljivao u poluvremenu prošlog derbija. Petković i Oršić ostali su izolirani, a vezni red Dinama bio je u potpunosti neutraliziran. Hajdukovci su ovoj utakmici bili sve ono što u zadnje dvije nisu pokazali. Čvršći i agresivniji pristup iznenadio je pomalo i dinamovce. Sjajnu ulogu u Karoglanovim postavkama odigrao često osporavani Josip Vuković. Danas je dobivao rad s Dinamovim veznim redom, a dobro je pokrivao ponajviše mladog Martina Baturinu.

Jedinu priliku Dinamo je imao kad se Oršić zaletio u svom stilu s lijeve strane i uputio bombu s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla iznad Sentićevih vrata. Hajduk je prvu dobru priliku imao u 22. minuti, zapravo i najbolju. Ubacio je onda Sahiti s desne strane, a na loptu je krenuo Livaja koji je ometen sa Šutalom na leđima promašio sa sedam metara vrata.

No, brzo se ponajbolji igrač Bijelih iskupio. Korner u 27. minuti izveo je Krovinović, na drugu stativu prebacio je Melnjak, a tamo je sam ostao Livaja i pogodio iz blizine u mrežu za veselje na tribinama.

Dao je taj gol Hajduku krila, a bilo je do kraja prvog dijela još nekoliko prilika. Najbolju je imao Vuković u 41. minuti kad ga je pronašao Livaja na pet metara. Pokušao je veznjak Hajduka špicom, ali Livaković je obranio.

S odmora su se oba trenera vratila s istim postavama, a Dinamo je izašao i nešto trezvenije. Nije išlo danas Špikića, ni Oršića pa ih je Čačić zamijenio u 59. minuti kad je na travnjak poslao Ivanušeca i Bočkaja. Izleti prema Sentiću su bili nešto češći, a jedan takav doveo ih je i do jedanaesterca.

Baturina se u 68. minuti izborio za loptu u duelu s Elezom uz aut liniju i ubacio u peterac, a tamo je Petković pao na travnjak nakon duela s Awaziemom. Pozvala je VAR soba Pajača na provjeru, a on se nakon pregleda snimke odlučio pokazati na bijelu točku. Izvođač je bio Petković koji je pogodio u 72. minuti za 1:1 iz jedanaesterca.

Podijelio je nekoliko kartona na klupi Hajduka sudac Pajač nakon tog jedanaesterca. Izrazili su zadovoljstvo hajdukovci njegovom odlukom, a pomoćnog trenera Gorana Karoglana je odlučio isključiti.

Uslijedilo je nekoliko pokušaja Hajduka koji je želio ovaj susret završiti pobjedom, ali i jedan dobar udarac Drmića koji nije iznenadio Sentića te pokušaj Bočkaja koji je završio na 'Kineskom zidu'.

Bodovno stanje što se tiče razlike i dalje ostaje isto, a svi povećali konto za po bod.

Hajduk – Dinamo 1:1

Stadion: Poljud, Split. Gledatelja: 32.500

Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica), Ivan Mihalj (Velika Gorica), četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo) VAR: Marin Vidulin (Kanfanar), AVAR: Robi Kezele (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Livaja (27., Melnjak), 1:1 Petković (72.-1m, Petković)

Žuti kartoni: Chidozie Awaziem (Hajduk) / Robert Ljubičić, Josip Šutalo (Dinamo)

Crveni karton: /

Hajduk (4-3-3): Sentić – Mikanović(od 86. Lovrencsics) , Awaziem, Elez, Melnjak – Vuković(od 80. Atanasov), Fossati(od 59. Grgić), Krovinović – Sahiti (od 59. Mlakar), Livaja, Biuk(od 86. Čolina)

Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Moharrami, J. Šutalo, Perić, Ljubičić - Ademi, Mišić – Špikić(od 59. Bočkaj), Baturina(od 90. Ristovski), Oršić(od 59. Ivanušec) – Petković(od 84. Drmić)

HNL, 14. kolo

Petak, 21. listopada

Hajduk - Dinamo 1:1

Subota, 22. listopada

Lokomotiva - Gorica 15.00

Varaždin - Osijek, 17.10

Nedjelja, 23. listopada

Istra 1961 - Šibenik, 15.00

Slaven Belupo - Rijeka, 17.10



Tagovi

HajdukDinamo ZagrebHNLDerbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti