PIXSELL
PIXSELL

Eurogol Teklića za kraj Osijekove serije!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 22.10.22. | 19:08

Iako je Zelenika poptisao kapitulaciju već u 18. minuti, Varaždin je do poluvremena zabio tri pogotka, pa još jedan u završnici te zaustavio pobjednički niz Osijeka.

Bajka Osijeka doživjela je grubo prizemljenje u Varaždinu. Iako su gosti poveli golom Kleinheislera, Varaždin je već do poluvremena zabio tri pogotka, uključujući fantastičan eurogol Tonia Teklića s trideset metara iz slobodnog udarca. U nastavku je mladi Domjanić zabio još jedan te je s konačnih 4:1 stao Osijekov niz na pet HNL pobjeda a Rene Poms pamtit će Varaždin po svom prvom porazu na trenerskoj klupi.

Rene Poms treći put u nizu izveo je identičnu postavu. S druge strane, trener Kovačević imao je prilično problema složiti početnu postavu. Previše je tu bilo izostanaka... Otvorio je Osijek s dva pokušaja. Onaj Nejašmićev otišao je iznad gola, dok lopta Belje nije pronašla suigrače u kaznenom prostoru. U momčad Varaždina vratio se

Lamine Ba i odmah skrenuo pozornost grubim startom nad Kleinheislerom zbog kojeg je dobio žuti karton od Bebeka.

U prvi trenutak se činilo da je mađarski internacionalac ozbiljnije ozlijeđen i kako neće moći nastaviti susret, ali pridigao se Lacika pa par minuta kasnije doveo Osijek u vodstvo. Igrala se 18. minuta kada je Mijo Caktaš izveo udarac iz kuta, a na liniji peterca našao se Kleinheisler i glavom svladao Zeleniku. Dva je puta zaprijetio Puclin, ali njegovi udarci nisu pronašli put do Ivušića. Ozbiljno su protestirali gosti nakon duela Lamine Ba i Šime Gržana a nakon kojeg je veznjak Osijeka ostao ležati na podu. Tražili su isključujući karton za braniča dok je Bebek procijenio kako to nije niti prekršaj…

I onda je Varaždin krenuo uraganski i do kraja poluvremena zabio tri gola za potpuni preokret. Prvo je Kolarić probio Hiroša, a Posavec iskoristio zbunjenost uže obrane Osijeka te potpuno neometan zabio za izjednačenje. Tri minute kasnije Kolarić je ponovno preuzeo ulogu asistenta a realizator je ovoga puta bio Elezi. Potpuno šokantno za Osječane kojima se činilo da će nakon gola Kleinheislera rutinski održavati vodstvo.

No, nešto se trebalo pitati i Teklića. Hit igrač HNL-a morao je opravdati taj status a to je učinio sa stilom. Stavio je loptu na slobodni udaraca na nekih tridesetak metara od gola Osijeka pa neobranjivim “projektilom” poslao je iza Ivušića za eksploziju oduševljenja na stadionu Varteksa.

U poluvremenu je Poms ostavio u svlačionici Leovca kojeg je zamijenio Mierez, te pomalo neočekivano Kleinheislera umjesto kojeg je ušao Lončar što je značilo i promjenu formacije te povratak u sustav s četiri u posljednjoj liniji. Varaždin je nastavio ondje gdje je stao prije odmora. Bili su prilično aktivni pred kaznenim prostorom Osijeka.

Nakon sat vremena igre sudac Bebek je svirao kazneni udarac za Osijek, ali ispravila su ga iz VAR sobe sugeriravši kako je prekršaju prethodilo zaleđe pa Beljo nije dobio priliku smanjiti rezultat s bijele točke. Elezi je mogao povećati vodstvo da je bio malo preciznosti u njegovom udarcu nakon sjajnog solo prodora Stolnika i povratne lopte.

Mance je dobio priliku od 67. minute umjesto Diona Drene Belje, a Varaždin malo kasnije da zaključi utakmicu. Međutim, greda je zaustavila udarac Posavca, a u nastavku akcije Fran Brodić nije se najbolje snašao. Međutim, već u idućem napadu činilo se kako je Brodić ispravio svoju grešku sjajni pogotkom s dvadesetak metara. No, naknadni pregled VAR-om dao je Bebeku dokaz da je golu prethodio prekršaj Brodića te ga je poništio. Do kraja su Žaper i Hiroš imali poluprilike da barem ublaže poraz, ali Zelenika je sačuvao svoju mrežu. I kada se mislilo da će utakmica završiti rezultatom iz prvog poluvremena, posljednju riječ uzeo je mladi Domjanić koji je ušao u igru umjesto Brodića pa nepunu minutu kasnije iskoristio prodor Joze Stanića da postavi konačnih 4:1. Inače, u sudačkoj nadoknadi Adrian Leon Barišić dobio je žuti karton koji će ga lišiti nastupa protiv Dinama u sljedećem kolu.

HNL, 14. kolo

Varaždin - Osijek 4:1

Stadion: Varteks, Varaždin

Gledatelja: 1968.

Strijelci: 0:1 Kleinheisler (18., Caktaš), 1:1 Posavec (32., Kolarić), 2:1 Elezi (35., Kolarić), 3:1 Teklić (41.), 4:1 Domjanić (90., J. Stanić)

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka); pomoćnici: Luka Pušić (Zagreb), Dejan Vuković (Zagreb).

VAR: Duje Strukan (Split), AVAR: Alen Jakšić

Žuti kartoni: Lamine Ba (Varaždin); Beljo, Barišić (Osijek)

Varaždin (3-4-2-1): Zelenika – Stolnik, Lamine Ba (od 65. Pellumbi), Jelenić – Jelenić, Puclin, Elezi (od 79. M. Stanić), Kolarić – Teklić (od 90. Belcar), Posavec (od 78. Herrera) – Brodić (od 90. Domjanić). Trener: Mario Kovačević.

Osijek (3-4-2-1): Ivušić – Barišić, Žaper, Čeberko – Gržan, Jugović, Nejašmić, Leovac (od 46. Mierez) – Caktaš (od 77. Hiroš), Kleinheisler (od 46. Lončar) - Beljo (od 67. Mance). Trener: Rene Poms.

HNL, 14. kolo

Petak, 21. listopada

Hajduk - Dinamo 1:1

Subota, 22. listopada

Lokomotiva - Gorica 2:1

Varaždin - Osijek 4:1

Nedjelja, 23. listopada

Istra 1961 - Šibenik, 15.00

Slaven Belupo - Rijeka, 17.10



Tagovi

NK VaraždinNK OsijekHNLTonio TeklićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti