Foto: Pixsell, Reuters
Foto: Pixsell, Reuters

Zekić: "Možemo još bolje", Cosmi: "Platili smo cijenu za dvije amaterske greške"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 23.10.22. | 22:16

Trener Slavena dodao je kako je Hoxha – gađao, dok je Cosmi istaknuo kako se moraš 'ozbiljno potruditi da izgubiš ovakvu utakmicu'.

Sjajnim ogledom u Koprivnici Slaven Belupo i Rijeka zaključili su kolo koje će se pamtiti po mnoštvu fenomenalnih pogodaka. Domaćin je na kraju slavio, a gol Hoxhe je, u moru sjajnih, ipak najbolji. Naravno, da se Teklić, Fruk i ostali ne naljute…

Slaven Belupo je pobijedio rezultatom 2:1, Zekić je očekivano bio presretan, a Cosmi toliko ljutit da je pričao ironično i s osmjehom na licu.

''Potpuno smo kontrolirali utakmicu, zabili predivan gol. Nismo im dali da nam dođu do gola. Dogovorili smo se na poluvremenu da se ne povlačimo. Nažalost, primili smo gol, a onda smo u drugom dijelu drugog poluvremena preuzeli inicijativu i došli do pobjede", rekao je Zekić, nakon čega dodaje:

"Prošle godine smo od četiri utakmice u tri bili bolji. Ove godine je situacija bolja. Prezadovoljan sam igračima. Prvo poluvrijeme smo diktirali utakmicu i zabili gol. Nažalost, primili smo gol iz prve napadačke reakcije Rijeke. Na kraju smo se uspjeli nametnuti.“

Trener Slaven Belupa je, očekivano, bio presretan, a osvrnuo se i na igru oba svoja današnja strijelca.

„Mjesecima molimo igrače koji su dobri s distance da pucaju. Pogodak Hodže je fantastičan, a ako netko slučajno misli da nije pucao - pucao je. Krstanović? Nadam se da Ivan neće čekati dva mjeseca prije nego što zabije pogodak“, dodao je Zekić čiji su igrači danas zaista letjeli 'kao meci'.

"Znate svi što su pričali na početku sezone za nas. S ovakvom energijom i pristupom možemo i još bolje. Nekad smo u grču, ali svaki bod nam je bitan. Ova tri boda su nagrada za poštenje i odgovaran rad", zaključio je Zekić.

Naravno, raspoloženje Sersea Cosmija bilo je dijametralno suprotno.

„Da bi izgubio utakmicu poput ove danas, moraš se stvarno potruditi. Nažalost, to smo uspjeli. Napravili smo dvije amaterske greške i platili cijenu za njih. Međutim, zalaganje mojih igrača na terenu to nije zaslužilo, ali to je nogomet. Osjećam ogromnu tugu jer smo danas imali veliku priliku da slavimo.“

U utakmicama protiv Moslavine i Slaven Belupa Rijeka nije bila na onoj razini kakvu je Talijan htio.

„Užasno mi je žao. Mislio sam da je momčad primila moju poruku, ali očito da ćemo do 12. studenog morati ponavljati iste stvari. Žao mi je Pabla i njegovog isključenja, po meni je bio najbolji igrač na terenu“, rekao je uvijek zanimljivi Cosmi.

HNL, 14. kolo

Petak, 21. listopada

Hajduk – Dinamo 1:1

Subota, 22. listopada

Lokomotiva - Gorica 2:1

Varaždin – Osijek 4:1

Nedjelja, 23. listopada

Istra 1961 - Šibenik 0:0

Slaven Belupo - Rijeka 2:1



Tagovi

Zoran ZekićSerse CosmiHNK RijekaSlaven BelupoHNL

Ostale Vijesti