REUTERS/Hamad I Mohammed
REUTERS/Hamad I Mohammed

Conte dao zadatak Perišiću tijekom SP-a: Nagovori onog s maskom da nam dođe u Tottenham!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.11.22. | 11:43

Iako ne sumnjamo u Perišićeve pregovaračke sposobnosti, Luka Modrić je već bio polujavno rekao da će dati sve od sebe da ‘mali Pep’ dođe u Kraljevski klub

Prema Tuttomercatowebu, Tottenham Hotspur jako želi sklopiti ugovor s polivalentnim 20-godišnjim braničem RB Leipziga i mogao bi iskoristiti Ivana Perišića da uvjeri hrvatskog braniča Joška Gvardiola da pristine na transfer u klub iz sjevernog Londona.

Novi branič bio je na vrhu agende menadžera Spursa Antonija Contea i bit će mu osigurana dovoljna sredstva za nastavak obnove momčadi. Sjeverni Londončani još uvijek su konkurenti za mjesto među četiri najboljau Premie ligi i na ljeto će dodati barem jednog braniča u svoje redove.

Naime, Clement Lenglet će se ponovno pridružiti Barceloni nakon završetka posudbe, dok se Davinson Sanchez i Eric Dier nisu pokazali u najboljem svjetlu. Nova energija vidi se u Jošku Gvardiolu, koji se pridružio klubu iz Bundeslige iz zagrebačkog Dinama 2021. i od tada dodatno napredovao, prenose engleski portali predstavljajući ‘Pepa’ svojim čitateljima.

Gvardiolov dugoročni ugovor (nedavno produžio do 30. Lipnja 2027.) pomogao bi prouzročiti mnogo problema, ali Conte će upotrijebiti jednog od svojih pouzdanih pulena da stvar pomakne s mrtve točke. Ivan Perišić, koji je inače i Gvardiolov reprezentativni suigrač, poslužit će za nagovaranje igrača da se prebaci u Premierligu, pišeu Talijani, a prenose Englezi.

Predviđa se da će 20-godišnjak biti sljedeći veliki posao na tržnici nogometaša, a Tottenhamu planovi neće ići glatko jer će hrvatski obrambeni igrač imati nekoliko potencijalnih bogatih prosaca koji ga čekaju.

RB Leipzig će se svim silama truditi otkloniti udvarače za njega i tražit će pravo bogatstvo da pusti svog igrača. Dogovor u siječnju bi bio osobito težak pa se ljetni transferni prozor čini realnijim.

Klub iz Sjevernog Londona nema glatku vožnju Premier ligom, dogodilo mu se nekoliko frustrirajućih rezultata. Talijanski menadžer odlučan je prekinuti Tottenhamovu trofejnu sušu i pokušat će iskoristiti svaku priliku koju dobije.

Conte već gleda Gvardiolovu audiciju na Svjetskom prvenstvu koje je u tijeku jer je mladi Zagrepčanin do sada bio primjetan u obje hrvatske utakmice grupne faze. Interes bi se mogao pojačati i klub iz sjevernog Londona mogao bi pokrenuti nevjerojatan napad na igrača početkom sljedeće godine. Ne samo iz engleske Premier lige, nego od španjolskih velikana, Real Madrida i Barcelone. Iako ne sumnjamo u Perišićeve pregovaračke sposobnosti, Luka Modrić je već bio polujavno rekao da će dati sve od sebe da ‘mali Pep’ dođe u Kraljevski klub. (G)


Tagovi

Joško GvardiolIvan PerišićAntonio ConteTottenhamRB LeipzigLuka ModrićReal Madrid

Ostale Vijesti