Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

BBC oduševljen hrvatskim draguljem: "Mali Pep je iznimno cijenjen"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.11.22. | 08:48

Komentatori BBC Sporta stavili su našega Joška u izabrano društvo

Francuz Kylian Mbappe bio je najbolja zvijezda Svjetskog prvenstva 2018., ali tko će se proslaviti u Kataru 2022.?, pitaju se u redakciji BBC sporta pred 22. izdanje Mundijala koji uključuje 832 igrača u 32 reprezentacije. Guy Mowbray, John Murray i Vicki Sparks izabrali su 10 igrača izvan Premier lige koji će nastupiti na ovom turniru, a koje vrijedi pogledati. Na popisu je i naš Joško Gvardiol ili 'mali Pep', kako mu tepaju.

"Postojala je stvarna zabrinutost u Hrvatskoj ranije ovog mjeseca kada je Joško Gvardiol slomio nos i zadobio natečeno oko u utakmici RB Leipziga protiv Freiburga. Olakšanje kada je središnji branič dobio dozvolu za Svjetsko prvenstvo govori vam koliko je visoko cijenjen", kaže John Murray i dodaje:

"Gvardiol je kao 19-godišnjak započeo sve utakmice Hrvatske na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu, a prošle je sezone bio dio momčadi Leipziga koja je osvojila njemački kup DFB-Pokal i stigla do polufinala Europske lige. Završio je šesti u ovogodišnjem poretku Trofeja Kopa, za najbolje igrače do 21 godine, a prošli je mjesec postigao svoj prvi pogodak u Ligi prvaka u pobjedi Leipziga nad Real Madridom od 3:2."

Uz našega Joška, u ovom su društvu još Pedri i Gavi iz Španjolske, Pedro iz Brazila, Noah Okafor kao snaga Švicarske, Portugalov Antonio Silva i drugi...


Tagovi

Joško GvardiolKylian MbappéKatar 2022Katarska nogometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometu Katar 2020Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti