REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Barcelona zamjenu za Piquea vidi u Hrvatskoj, posebno će ga promatrati na Svjetskom prvenstvu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 13:34

Žele nadomjestiti i osvježiti pozicije koje nisu stigli tijekom ljeta

Svjetsko prvenstvo u Kataru najveći je izlog za zimski prijelazni rok koji bi mogao biti aktivniji nego ikad. Promatrat će skauti klubova i tražiti pojačanja za svoje momčadi, a španjolski Diario Sport donosi listu od 10 imena koja će biti u fokusu Barcelone. Nakon ljeta u kojem su Mateu Alemany i Jordi Cruyff proveli duboku regeneraciju momčadi, sada je vrijeme da se pojačaju neka mjesta koja nisu uspjeli tijekom ljeta.

Rupa koja se pojavila u momčadi Barcelone je odlazak ikone Gerarda Piquea. Iako na raspolaganju ima niz dobrih imena poput Christiansena, Arauja, Erica Garcije i Julesa Koundéa pogledat će još dodatne opcije. Najbolji izbor za Barcelonu tu je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol kojeg mnogi klubovi vide u svojoj momčadi od iduće godine.

Problem Barceloni tu može predstavljati velika odšteta i ugovor koji Gvardiol ima s RB Leipzigom do 2027. Dovoljno im se sjetiti kako su dolazili proteklog ljeta Chelseajevi emisari u Leipzig nagovarati Joška, a on ih hladno odbijao. Donosio je londonski klub u Njemačku puste milijune, ali prošlo je to bez uspjeha.

Plavci se još nisu predali po pitanju Gvardiola, a poznato je da nisu jedni na toj listi zainteresiranih. Osim za Gvardiola, prvi izbor za Barcelonu je Inigo Martinez kojem ističe ugovor idućeg ljeta pa bi ga lakše doveli.

Od igrača koje bi Barcelona mogla pratiti na ovom prvenstvu ili pokušala dovesti su Juan Foyth (Villarreal), Diogo Dalot (Manchester United), Benjamin Pavard (Bayern München), Martin Zubimendi (Real Sociedad), Bernardo Silva (Manchester City), Enzo Fernandez (Benfica), Ruben Neves (Wolverhampton) te Youri Tielemans (Leicester City). (rv, G)



Tagovi

Katar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.BarcelonaJoško Gvardiol

Ostale Vijesti