Pixsell
Pixsell

Elitne pripreme: Prije dolaska KK Panathinaikosa, Dinamo gostuje kod četverostrukog prvaka Italije

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 09:52

Purgeri u Italiju putuju početkom rujna, a 8. u mjesecu očekuje ih domaća utakmica protiv slavnog Panathinaikosa.

KK Dinamo iznenadio je prošli tjedan objavom da 8. rujna u KC Dražen Petrović gostuje ni manje ni više nego slavni KK Panathinaikos, šesterosruki prvak Europe, 39-erostruki prvak Grčke i osvajač još brojnih lokalnih kupova. A nova 'bomba', barem kada je riječ o prijateljskim utakmica KK Dinama, stigla je danas. Četiri dana prije utakmice protiv PAO-a u Draženovom domu, Plavi gostuju kod Umane Reyer iz Venezije, četverostrukog prvaka Italije i osvajača FIBA-inog Europa kupa.

Dinamo i Reyer Venezija neće odigrati samo prijateljsku utakmicu već će klubovi ostvariti zajedničku suradnju usmjerenu na program za mlade košarkaše i razmjenu znanja. Poveznica je, dakako, Neven Spahija, trener Venezije i dopredsjednik KK Dinama.

"Naša suradnja biti će usmjerena na programe za mlade. U svom omladinskom pogonu brojimo više od 250 igrača u svim dobnim skupinama uz devet stručno educiranih trenera. Treninzi se održavaju na pet različitih lokacija u Zagrebu, a sve dobne skupine redoviti su sudionici državnih natjecanja. Ova suradnja ima za cilj njegovati košarkaške talente koje ćemo zajedno pratiti, s ciljem da pozitivno utječemo na njihov razvoj kombinirajući resurse oba kluba. Također, razmjena znanja i dodatne edukacije među trenerima Dinama i Venezie trebala bi poboljšati njihovu stručnost i profesionalni razvoj. Dodatno se veselimo i utakmici prvih momčadi koja će biti još jedan važan test našim igračima uoči početka sezone", rekao je Marijan Pojatina, predsjednik KK Dinama".

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Venezia je prošle sezone završila na četvrtom mjestu u prvenstvu Italije, igrala je Eurocup, a posljednji naslov osvojila je 2019.

"Odmah smo prepoznali isto i kod Dinama iz Zagreba, prije svega zahvaljujući zajedničkoj viziji o razvoju mladih. Tako da postoji obostrana želja da se što prije u potpunosti upoznamo i sretni smo što ćemo to uskoro moći učiniti i uz prijateljsku utakmicu koju ćemo odigrati u predsezoni. Imamo želju dijeliti, ali i učit. Uvjereni smo da će iz ovog partnerstva proizaći zajedničke mogućnosti razvoja. Stoga nam je zadovoljstvo proširiti obitelj Reyer Projekta i zahvaliti predsjedniku Pojatini i cijeloj organizaciji KK Dinamo na ukazanom povjerenju i entuzijazmu", rekao je Mauro Sartori za službenu stranicu KK Dinama.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

KK Dinamo ZagrebPanathinaikos

Ostale Vijesti