Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Gojun: "U srijedu moramo pobijediti, nema prosipanja bodova", Mandić: "Ne osjećam pritisak, uživam u ovome"

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 27.11.23. | 14:13

Stupovi Zagrebove sjajne obrane dali su svoje viđenje sljedećeg europskog ispita

U susretu osmog kola EHF Lige prvaka, rukometaši Zagreba su u Poljskoj poraženi u ogledu protiv europskih vice-prvaka Kielcea 28-24 nakon što su tjedan ranije s njima remizirali u Zagrebu 22-22. Sada im slijedi uzvrt protiv Mađara, tamošnjeg viceprvaka Pick Szegeda, koji u svojim redovima ima i sjajne Hrvate poput Marina Jelinića i Luke Stepančića, ali i druge sjajne individualce koji mogu povući i prevagnuti susret. Baš to su, na žalost Zagreba, napravili na domaćem terenu pa 27-26 porazili domaće.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Iskusni Ivan Čupić vidi pohvalne stvari u svojoj momčadi.

"Iz osobnog iskustva, sada sam već pred kraj, puno sam utakmica izgubio, a iz njih naučio. Dok ne izgubiš, dok ne prospeš ne znaš se nositi s time. Kad igraš protiv velikih momčadi, a koje jesu u našoj skupini, osim Pelistera, da znaš da imaju jako puno rješenja, jako puno iskustva, jako velike budžete, igraju puno godina zajedno, mogu te iznenaditi ili barem učiniti da se ne osjećaš komforno. Sigurno da je puno bodova otišlo na stranu protivnika u tim zadnjim minutama, ali ja vjerujem da to nije pokolebalo ovu momčad. Pridajem tu neke stvari i sreći, mislim da je nismo imali, ali mislim da će se to vratiti. Pobjeda nad Szegedom će nam neke stvari otvoriti, vjerujem da će u srijedu otići utakmica u našu korist. Još je deset bodova do kraja. Mi smo pokazali da svaku utakmicu igramo na dva boda, a ne da izgubimo manje, da ostavimo dobar dojamm da se trudimo, nego da uzmemo dva boda. Ima ova ekipa puno toga, puno toga za dobiti, za izgubiti, za napraviti i gluposti neke, da bi u konačnici profitirala. Radimo, ispravljamo, trudimo se. Mislim da je dokaz i da nismo u Kielceu imali problem 5-1, nego smo stavili 7 na šest, znači, nešto smo i radili, možda i uprskali koju loptu s time, a to je do sada bilo ono što nam je statistički dobro išlo. Kao što njima zadnju utakmicu nije, nama je i oni su tu pred kraj utakmice imali igrača više, zabili su nam dva gola, mi nismo i otišla je utakmica na njihovu stranu", rekao je Ivan Čupić.

A kada će Čupko u mirovinu?

"Blizu sam kraja, ne znam koliko će još to trajati, pola godine, godinu, dvije. Super je za sada, ali ne može se planirati dugoročno u ovim godinama", nasmijao se Čupić.

Kapetan Jakov Gojun stup je obrane koja je, pak, stup ovog silovitog Zagreba.

"To je naš zaštitni znak. Bili smo i prije dvije godine najbolja obrana. A opet imamo šest bodova, predzadnji na tabeli. Trebamo odrastati, bolje to kapitalizirati, možda koju polukontru više istrčati, ali mislim da je i Kielce nama htjelo istrčati koju više pa smo na kraju bili tamo i s Karačićem i Talantom kasnije, sjeli, takve su utakmice bile. Vjerujem da će nam se to sada otvoriti protiv Szegeda. Na tome i radimo da te neke jednostavne golove postižemo. Realno, danas je šest na šest teško igrati, ali za dobar rukomet bez obrane ne ide, a moram pohvaliti i Mandu koji je sjajan ovu sezonu. Ja moram reći - u srijedu moramo pobijediti. Nema u srijedu ćemo prosut bod ili dva. Liga prvaka ne oprašta. Kako bi bili gore gdje želimo, moramo biti bolji i uzeti dva boda."

Kakav je Szeged?

"Oni su u prednosti što igraju dugo godina zajedno, tako da ako im igrač jedan fali možda i ne fali toliko. Nama svaki igrač fali. Naša je svaka utakmica takva da se bacamo na koljena, a poslije sjedneš u svlačionicu i treba ti pola sata da dođeš sebi. Oni su bolji u toj rotaciji. Ali opet, nekad se može i sa sedam igrača pobijediti. Vjerujem da će ovoga puta se okrenuti na našu stranu."

Arena je sve punija...

"Drago mi je. Kada sam došao iz Njemačke u Zagreb, bilo je to nekako sve potiho, a sada se probudilo. Vjerujem da će ljudi doći, a vjerujem da smo na dobrom putu i da oni to prepoznaju."

Promjene trenera su doista česte...

"S trenerom Šoštarićem smo trenirali doslovno desetak dana. Sada se Andrija vratio. Svaki trener želi nešto novo uvesti. Mi imamo dosta mladih igrača, ali nema u sportu alibija. Ne mogu ja reći s kojim će trenerom biti bolje, samo se možemo što prije priviknuti na sve", zaključio je kapetan.

Matej Mandić sjajan je ove sezone na vratima Zagreba. Među najboljima je u Ligi prvaka.

"Spreman sam sigurno. Svaku utakmicu želim pomoći, što više mogu. Moram pohvaliti momčad i obranu, to mi sigurno pomaže, govori puno ta činjenica da smo najbolja obrana Lige prvaka. Slijede nam dvije ključne utakmice, sigurno da želim sa svojim obranama što više pomoći", kaže Zagrebova hobotnica.

Je li mu presing visoko očekivanje koje sada javnost i njegovi suigrači imaju?

"Meni osobno nije presing. Uživam u ovome što radim. Cijeli život se ovim bavim i sada baš posebno uživam. Napokon sam dočekao svoju priliku, svoje minute. Uživam u svemu tome, jednostavno. Želim što bolje sve odraditi."

Rođak, inače krilo, David Mandić, davno ga je najavio kao budućeg najboljeg golmana na svijetu.

"Ja se nadam", skromno je zaključio.



Tagovi

Pick SzegedRK ZagrebIvan ČupićJakov GojunRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti