Pixsell/PIXSELL
Pixsell/PIXSELL

Germanijak doznaje: Vratio se nakon mjeseci 'bolovanja', postao MVP pa produljio suradnju sa Švicarcima

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.11.23. | 11:13

Hrvatski reprezentativac imao je tešku sezonu, ali sada je, srećom, sve iza njega

Hrvatski rukometni reprezentativac Marin Šipić potpisao je produljenje ugovora sa švicarskim prvoligašem Kriens Luzernom. S trenutno trećeplasiranom momčadi prvenstva vjernost je potpisao na dodatne tri godine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Šipiću ova sezona nije bila baš najbolja. Ozljede su ga morile velik dio godine, zapravo, još od proljeća. Hrvatski izbornik Goran Perkovac tada je objavio popis reprezentacije za kvalifikacijske susrete protiv Nizozemske za Euro 2024. godine. Nažalost, upravo je Marin Šipić tada ozlijedio je stražnju ložu. Umjesto njega je pozvan Nikola Grahovac, a prognoze su govorile da ga neće biti najmanje dva ili tri tjedna. No, taman kada se popravilo stanje s ložom, uslijedili su problemi sa skočnim zglobom, no tu je bol Šipić trpio, odradio i Final Four, a onda ju preko ljeta u potpunosti zaliječio. U sezonu je ušao normalno, no prije dva mjeseca stigli su novi problemi. Na jednoj je utakmici dobio koljenom u trbušni zid koji je pukao dva centimetra. Prognoze su bile da ga neće biti mjesecc i pol dana, ali se ipak produžilo na dva mjeseca.

Tek u studenom, zapravo, prije tri dana, se vratio na teren, a tada je potpuno dominirao. Bio je to susret Europske lige u kojemu su Švicarci ugostili poljski Górnik Zabrze. Šipić je u tom susretu zabio čak devet golova i ušao u EHF-ovu momčad kola.

"Sretan sam što ostajem u Luzernu. Ovdje se stvarno osjećam kao kod kuće, klub raste, ima sve više ambicija i to je jedan od glavnih razloga zašto sam ostao. Želimo biti prvaci Švicarske, zašto ne igrati u Liga prvaka na visokoj razini i zaista vjerujem da je pred Kriensom svijetla budućnost.Uskoro ćemo dobiti i novu dvoranu, u gradu se osjeća rukometna euforija, a iako sam imao nekoliko konkretnih ponuda iz Njemačke, pa čak i iz Švicarske, Zaista mislim da sam donio dobru odluku da sljedeća tri nastupam za Kriens", rekao nam je Šipić i dodao kratko svoja promišljanja o reprezentaciji:

"Ozljede su me udaljle od reprezentacije, nažalost, ali vjerujem da sam sada opet spreman. Izborniku i Hrvatskoj stojim uvijek na raspolaganju, a kada me nema, onda sam sigurno najveći navijač."

Bude li zatrebalo za Njemačku, dobro je znati da se popularni Šipa vratio u ovako sjajnoj formi na rukometne terene. Podsjetimo, Šipić je u Švicarsku otišao prošloga ljeta iz redova hrvatskog prvaka RK Zagreba.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marin ŠipićLuzernhrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti