Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Zlatko Dalić: "Na želim se osvrtati na izjavu izbornika Kanade, pokazat ćemo na terenu da smo bolji"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 24.11.22. | 08:00

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije u 8.15 sati po hrvatskom vremenu.

Izbornik Zlatko Dalić izaći će pred medije nakon premijerne utakmice na SP-u u kojoj je Hrvatska odigrala utakmicu bez golova s Marokom na Al Bayt stadionu.

"Sigurno nisam prezadovoljan i presretan bodom. Nije niti ekipa. Malo smo razočarani jer želimo više. I to je dobro za momčad i za tim. Nismo sretni kada igramo neodlučeno. Igrali protiv protivnika koji je bio dobar, organiziran, opasan. To smo znali. Defenzivan dio smo odradili kako treba, prema naprijed nismo. Moramo puno bolje. Više dubinskih lopti i ulazaka u prazan prostor. To nam nedostaje", rekao je Dalić u uvodu.

Čeka nas Kanada koja je bila dobra protiv Belgije. Kako ih je Dalić vidio:

"Ono što su pokazali, trebali su dobiti. Bili su bolji, puno više šuteva. Ofenzivna, napadački orijentirana, visoki presing. Izgubili su utakmicu iz jedne greške, ali to je nogomet. Opasan protivnik. To je normalno. Trebamo biti oprezni, Teška je grupa, znamo svoj cilj. Moramo igrati bolje nego protiv Maroka. Njihovo je pravo da se nadaju, naš cilj je pripremiti i dobiti tu utakmicu".

Dalić je komentirao izjavu izbornika Kanade.

"Vidio sam izjavu. Svatko ima svoj način komunikacije. Gospodin se tako izrazio. To je njegovo pravo, nećemo se osvrtati. Mi moramo na terenu pokazati da smo bolja momčad i to pričati tamo".

Ponovno se vratio na dojam oko utakmice:

"Defenzivu smo sjajno odradili. Nismo dali Maroku priliku, ali smo u otvaranju bili prespori. Je l' to razlog što je Maroko dobro stajao. Kako mi njih analiziramo, i oni nas. Premalo je bilo rizika, premalo dubinskih lopti prema veznjacima. Spuštali su se prema obrani. Na Brozu se vidjelo da nema utakmica. Dobro su ga pokrivali... Htjeli smo dobiti prevagu u veznom redu. Zato je Vlašić ušao unutra. To smo slabo radili, nije bilo okomice. Lopta je išla puno između stopera, ali bilo je sporo. Bokovi su nam zakazali. Istrčali su nikad manje. No, to je bilo i do Maroka".

Izbornik se osvrnuo na igru, na konkretno pitanje o Kovačiću nije htio ulaziti o detalje.

"Ponavljam, Maroko je dobro stajao. Živi su, brzi. Bilo je straha kod nas od brze tranzicije. Imate primjer Njemačke i Argentine. Više je nedostajalo hrabrosti i odlučnosti. Nije problem u igraču već u cijeloj momčadi koja je zakazala prema naprijed. Dakle, veći je problem što su oni dobro stajali i dobro igrali u fazi obrane".

Izjave iz Kanade mogu nas motivirati samo.

"Sigurno ćemo razgovarati o reakciji mojih igrača na izjave iz Kanade. To nas mora motivirati. Znamo da vrijedimo kada igramo, sve drugo nije naš stil".

Eventualne promjene?

"Vlašić je imao pregled. Nije ništa opasno. I on bi trebao biti sutra na treningu. Nemamo nekih velikih razmišljanja. Moramo analizirati Kanadu pa ćemo biti određeniji oko sastava. Nama je nedostajalo hrabrosti, odlučnosti i okomice. To trebamo promijeniti".




Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijakanadska nogometna reprezentacijamarokanska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti