REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Skandalozan govor kanadskog izbornika: "Idemo sad j****i Hrvatsku, to je naša sljedeća misija!"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.11.22. | 23:30

Kanadski izbornik održao je nakon poraza od Belgije (0:1) temperamentan govor igračima, a onda i u tv-kamere ponovio rečenicu koja bi mogla motivirati i naše nogometaše

Kanada je svojom igrom i prezentacijom protiv Belgija zaradila simpatije nogometnog svijeta, unatoč porazu (0:1) jedno je od najvećih iznenađenja dosadašnjeg turnira u Kataru. Imali su Kanađani 21 udarac prema golu, kazneni udarac obranio je Thibaut Courtois, a još dva jedanaesterca Kanadi nisu dosuđena. Međutim, nakon utakmice, očito temperamentni i emotivni izbornik John Herdman održao je govor igračima, koji je postao skandalozan. Naime, Herdman je na vulgaran način govorio o Hrvatskoj i idućoj utakmici, koji protiv nas Kanađani igraju u nedjelju.

"Samo sam igračima pokazao statistiku, rekao sam im da pripadaju ovdje. I da sad idemo j****i Hrvatsku! To je sad najjednostavniji način, to je naša sljedeća misija:", nije Herdman ni pred tv-kamerama krio da što je vruće glave rekao igračima kojej je nakon utakmice okupio na centru i održao im motivacijski govor.

Malo je, ipak, otišao predaleko, jedno je takvo što reći igračima, daleko od javnosti, a drugo izreći takvu rečenicu pred kamerama. No, nadamo se da će, osim svojih igrača, time motivirati i naše nogometaše i da će u nedjelju ostati 'suh'.

"Večeras smo imali priliku biti prvi u skupini. To je bila misija. Propustili smo je, ali ponosan sam na naš nastup. Ti momci su napravili pomak. Pokazali su da mogu igrati na ovoj pozornici. Učinili su navijače ponosnima i učinili da se osjećaju kao da pripadaju ovdje. To je bilo važno za nas. Rekao sam im da sam izgubio svoju prvu utakmicu na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.kao izbornik ženske reprezentacije i da smo nakon toga osvojili svoju prvu medalju u 86 godina. Tako sada razmišljamo, s uvjerenjem da ako održimo čvrsto zajedništvo imamo priliku proći skupini i napraviti veliki rezultat.", završio je euforični Herdman, o čijem će se neobičnom i ne baš sportskom nastupu još pričati. (T.N)



Tagovi

John Herdmankanadska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti