Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

„U Rijeci mi je bilo sjajno, ali imam osjećaj da sam nešto dužan Dinamu“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 10:54

Ipak ništa od ostanka na Rujevici?

Nogometaši Rijeke pobjedom protiv Gorice u posljednjem kolu 1. HNL okončali su još jednu sezonu na koju će se gledati kao veoma dobru.

Ne odličnu, jer kiks protiv Istre 1961 u polufinalu Kupa bacio je jednu malu mrlju, ali činjenica da se igrala grupna faza Europske lige i da se osigurao plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu ipak je nešto što bi svi uoči sezone, bez imalo razmišljanja, odmah potpisali.

Igrač koji je zabio pogodak vrijedan kvalifikacija za Konferencijsku ligu bio je Luka Menalo, Hercegovac kojeg su na Rujevici prihvatili kao da je rođen na Kvarneru.

Menalo je cijelu sezonu bio veoma dobar, pokrivao je nekoliko različitih pozicija, skupio je ukupno 10 pogodaka i sedam asistencija u 37 nastupa u svim natjecanjima, ali iako Rijeka ima opciju da otkupi njegov ugovor, izgleda kako njegov ostanak na Rujevici i nije tako siguran.

„U Rijeci mi je bilo sjajno, hvala svima koji su mi omogućili da se izvrsno osjećam, posebno sam zahvalan Ivanu Manceu koji je inzistirao na mom dolasku i koji mi je puno pomogao. Ali, došao sam u Dinamo prije tri godine iz Širokog Brijega i nisam se u plavom dresu ni pokazao, a ni dokazao. Bio sam na posudbama u Slaven Belupu, Olimpiji i Rijeci i stalno imam neki osjećaj da sam nešto dužan Dinamu. A ne volim biti nikom dužan (smijeh). Vjerujem da sam sazrio kao igrač te da je došlo moje vrijeme da i u Dinamu pokažem što znam. Nadam se da u Dinamu slično razmišljaju. Mislim da cijela priča ide u smjeru mog ostanka u Maksimiru, čini mi se da je to najrealnija opcija“, rekao je Menalo za Sportske novosti.

Rijeka ima pravo otkupa, ali prema riječima Menala, malo se toga pita igrača i klub s Kvarnera. Ugovorno je vezan za Plave još dvije godine, a i sam ističe kako se želi odužiti ljudima u Maksimiru što su ga doveli i pokazati im da time nisu pogriješili.


Tagovi

Luka MenaloDinamo ZagrebHNK RijekaRijekanogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti