Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Menalo zabio u istom kolu za različite klubove, prvoligaši se namučili

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.10.20. | 16:58

Gorica, Lokomotiva i Istra dobro su se namučili protiv niželigaša u Kupu.

Nogometaši Rijeke jedini su uvjerljivo i suvereno protutnjali kroz šesnaestinu finala Hrvatskog kupa. Momčad Simona Rožmana utrpala je šest komada u Vinkovcima domaćinu Dilju, a najveća zanimljivost iz tog susreta je činjenica da je novo pojačanje Riječana, Luka Menalo, uspio napraviti nešto što rijetkima uspije u karijeri.

Naime, povremeni bosanskohercegovački reprezentativac zabio je u ovoj utakmici dva gola, a to ne bi bilo ništa čudno da se on već nije upisao u strijelce u ovom kolu Kupa, i to u dresu drugog kluba. Menalo je Dinamov igrač od ovog tjedna na posudbi u Rijeci, a prije dva tjedna je upisao hat-trick za Modre protiv Ferdinandovca.

Osim dvostrukog strijelca Menala, pogotke u 6:0 pobjedi nad Diljem upisali su Turčin, Pavičić, Hodža i Ilinković.

Gorica je teže od očekivanog pobijedila Sesvete rezultatom 4:3, dvostruki strijelac za momčad Valdasa Dambrauskasa bio je Josip Mitrović, jedan je zabio Jiloan Hamad, dok je Sabljo postigao autogol. Kod poraženih, golove su zabili Majić, Kožić i Geljić.

Jednako tako namučila se i Istra koja je tek u posljednjih pet minuta uspjela slomiti otpor Poleta. Gedeon Guzina je u 87. minuti zabio za vodstvo, dok je konačnih 2:0 postavljeno u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Rudeš je rezultatom 3:1 prošao Novigrad, a u produžecima Lokomotiva je svladala Gaj Mače 3:2 (2:2 nakon regularnog dijela utakmice),NK Zagreb je također u produžecima pobijedio Mladost Ždralove s minimalnih 1:0, dok je Šibenik također tek nakon regularnog dijela utakmcie slomio otpor Croatije u Zmijavcima rezultatom 2:0.


Tagovi

Hrvatski nogometni kupLuka MenaloHNK Gorica

Ostale Vijesti