Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rijeka produžila ugovor s tri stožerna igrača, a dovodi i Luku Menala

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.05.21. | 08:23

Na Rujevici žele učvrstiti momčad za novu sezonu.

Rijeka je posljednjih 10 godina uz Dinamo najkonstantniji klub lige. U tom periodu, osim naslova prvaka i tri kupa, Rijeka prvenstvo nije završila niže od trećeg mjesta, a i u idućoj sezoni igrat će europsko natjecanje. U najavama iduće sezone Dinamu i Osijeku predviđa se borba za vrh, Hajduk bi mogao biti dosta konkurentan, pogotovo ako zadrži postojeće zvijezde, a Rijeku se u tim analizama nekako najmanje spominje.

No, momčad s Rujevice marljivo radi na učvršćivanju momčadi za iduću sezonu. Jučer je odjeknula vijest da Riječani dovode mladog Niku Jankovića iz Dinama, a danas i da je klub produljio ugovor s trojicom stožernih igrača.

Ugovor s Rijekom na godinu dana produžili su prvotimci Darko Velkovski, Ivan Tomečak i Robert Murić.

Velkovski je reprezentativni makedonski stoper koji je na Rujevicu stigao 2018. Prošle sezone bio je standardan u udarnih 11 Rijeke u prvom dijelu sezone, kada je, između ostalog, zabio Real Sociedadu u 2:2 remiju u San Sebastianu. No, na proljeće je zbog ozljeda odigrao tek dvije utakmice. No, u ključnom dvoboju protiv Varaždina (3:2) dobio je 45 minuta, a pred njim je i nastup na Euru koje počinje za dva tjedna.

Robert Murić na sceni je već jako dugo, stoga pomalo čudi da ovaj lijevonogi ofenzivac ima tek 25 godina. Još kao tinejdžer u kontroverznom prijelazu otišao je iz Dinama u Ajax, tamo se nije nametnuo te se preko Pescare i Brage vratio u Hrvatsku. Iza njega su dvije i pol sezone na Rujevici, a posebno dobro odigrao je u prošloj u kojoj je zabio 12 pogodaka i upisao sedam asistencija u 38 nastupa.

Ivan Tomečak starosjedioc je u riječkoj svlačionici u koju je stigao 2013. Kasnije se nakon epizoda u Ukrajini, Saudijskoj Arabiji i Belgiji vratio u Rijeku, a prošle sezone odigrao je 43 utakmice u kojima je zabio pogodak uz dvije asistencije.

Sportske novosti navode kako su u Rijeci zainteresirani za mladog Dinamovog ofenzivca Luku Menala koji je prošlu sezonu proveo na posudbi na Rujevici. Hoće li ga Riječani ponovno posuditi ili otkupiti, nije poznato. Iza Menala je sjajna sezona u 40 nastupa u svim natjecanjima zabio je 13 pogodaka uz sedam asistencija. S obzirom na konkurenciju na njegovoj poziciji u Dinamu, izgledno je da će za njega teško biti mjesta u Dinamovih udarnih 11.

Menalo očito uživa na Kvarneru, hoće li to biti dovoljno za stalni prelazak na Rujevicu, ostaje za vidjeti.




Ostale Vijesti