NK Rijeka @Pixsell
NK Rijeka @Pixsell

Kraj 'najluđe' sezone u povijesti HNL-a: Rijeka na kraju treća, Menalo ostavio Goricu bez Europe

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 22.05.21. | 18:55

Fantastična utakmica na Rujevici u kojoj su Bijeli u konačnici zasluženo slavili

U posljednjem kolu nogometaši Rijeke na su Rujevici dočekali svoju 'crnu mačku', momčad Gorice. U susretu koji je direktno odlučivao o plasmanu u Europu rezultat je bio 2:1 a strijelci pogodaka bili su Andrijašević (10') i Menalo (80') za domaćina te Babec (20') za goste. Uzmemo li u obzir da je utakmica između Hajduka i Lokomotive završila rezultatom 2:0, dogodine će u Europi igrati Rijeka i Hajduk, dok je momčad Gorice ovu sezonu završila na petom mjestu čime su ostali bez Europe

Riječani su bolje otvorili utakmicu. Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imao je Murić, ali Banić je dobro intervenirao. Ipak, nakon točno 10 minuta, kapetan domaćeg sastava dovodi Bijele u vodstvo.

Menalo je s desne strane ubacio na drugu vratnicu, tamo je Drmić koji puca, ali taj njegov pokušaj bio je suviše slab. Akciju je jako dobro pratio Andrijašević koji utčava iz drugog plana pa se tako pokušaj Drmića pretvorio u asistenciju, a najbolji strijelac domaćeg sastava ove sezone postigao je svoj 67. pogodak u 1.HNL čime se izjednačio s Andrejom Kramarićem na 17. mjestu vječne ljestvice strijelaca - 1:0

Koliko je Riječanima trebalo da dođu do pogotka, jednako toliko im je trebalo i da ga dobiju.

Igrala se 20. minuta, Matar je najviši u skoku, na odbijenu loptu prvi stiže Babec i gosti iz Velike Gorice stižu do izjednačenja - 1:1

U prvih 45 minuta gledali smo jako zanimljiv i otovoren nogomet na obje strane, a prilika nije nedostajalo.

Drmić je bio iznimno opasan kod domaćina, Lovrić je stalno vrebao i činio Riječane nervoznima, a baš je zvijezda Gorice umalo dovela svoju momčad u prednost u 45. minuti nakon što je njegov projektil zaustavila vratnica.

Nakon tog pokušaja, svjedočili smo još jednoj kalVARiji. Sedam i pol minuta Dario Bel je čekao potvrdu iz VAR sobe, na kraju je sam otišao pogledati situaciju da bi nakon samo dva gledanja potvrdio svoju prvotnu odluku kako u duelu Capana i Dvornekovića nije bilo ništa sporno.

Rijeka je bila nešto bolja u prvih 45 minuta, ali je Banić bio iznimno raspoložen te je baš golman momčadi iz Turopolja najzaslužniji zašto domaći sastav na predah nije otišo s pozitivnim rezultatom.

Rijeka je nastavila dominirati terenom i u nastavku, ali većih prilika nije bilo.

Barem ne do 70. minute kad je Escoval jako dobro tukao s više od 30 metara, ali njegov pokušaj otišao je malo iznad gola.

Šest minuta kasnije, zaprijetila je Gorica. Gosti su kreirali jedan kontranapad po lijevoj strani, iako je on bio iznimno spor, Riječani su bili 'poluaktivni'. Na kraju, lopta je došla do Matara, lopta mu je išla malo iza leđa pa tako nije mogao konkretnije ugroziti gol Rijeke.

U 80. minuti , Rijeka zabija svoj drugi pogodak na utakmici.

Bila je to jedna jako duga akcija, lopta je na kraju došla do 'lijevog beka' Luke Menala, njegov ubačaj pretvorio se u udarac i domaćin naovaj način dolazi do vodtva i - trenutno - trećeg mjesta - 2:1

Nakon tog pogotka Menala, Gorica je bila ta koja je bacila sve karte u napad, dok je Rijeka gledala kako zaprijetiti iz kontranapada.

Očekivano, malo je i zaiskrilo, ali to je bilo sve.

Rijeka je u konačnici sačuvala prednost, utakmica je završila rezultatom 2:1, a Albi Doka je u 91. minuti zamalo postao heroj Gorice, ali njegov pokušaj iz dobre pozicije otišao je pored gola.

Ovim rezultatom, Rijeka je sezonu okončala na trećem mjestu, Hajduk je pobjedom došao do četvrtog mjesta, dok je Gorica pala na peto mjesto i tako ostala bez Europe.


Tagovi

HNK RijekaRijekaHNK Gorica

Ostale Vijesti