Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Dinamo vraća ofenzivca iz Rijeke na kraju sezone, ništa od otkupa ugovora?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.02.21. | 08:31

Želi ga Rožman, ali i Mamić

Povremeni BiH reprezentativac Luka Menalo napravio je najbolji potez u dosadašnjoj karijeri kad je odlučio prihvatiti poziv s Kvarnera i ovu sezonu provesti na posudbi u Rijeci.

Iako je godinu ranije bio jako dobar u slovenskoj Olimpiji, Menalo je u Rijeku došao kao netko tko je ipak donekle nedokazan. U Dinamu je konkurencija bila prevelika da bi se nametnuo te je Rijeka djelovala kao idealna destinacija.

Ista stvar vrijedi i za Sandra Kulenovića, ali za razliku od Menala, on prethodnu sezonu sigurno neće pamtiti po dobrom. Naime, dugo se oporavljao od loma noge, do prilike u Dinamu nije mogao, a iako je to zvučalo kao nešto nerealno, njegov dolazak u Rijeku na kraju se pokazao jednako kao pravi win - win.

No, ukoliko bi se uspoređivale igre Luke Menala i Sandra Kulenovića, potonji je ipak ostao malo dužan. Njegove igre su sve samo ne loše, ali jednostavno je Menalo odlično iskoristio vrijeme provedeno na Kvarneru te se u nekim ključnim utakmicama pokazao od velikog značaja za momčad Rijeke. Da ne bi bilo zabune, i Kulenović je, ali ono od čega najviše žive napadač - golovi, a onda tek asistencije - u njegovom slučaju ne dolaze tako lako.

Nakon nekoliko dobrih partija Menala u dresu Rijeke, na Kvareru se dala čuti priča "on je naš igrač, ne pita se tu Dinamo ništa", ali Sportske novosti imaju nešto drugačije informacije.

Naime, prema njihovim saznanjima, u Maksimiru se intenzivno razmišlja o njegovom vraćanju u Dinamo. Jednako tako, prema njihovim natpisima može zaključiti kako Dinamo itekako ima što za reći po pitanju eventualnog transfera Menala u Rijeku.

S druger strane, prema našim informacijama, Rijeka ima mogućnost prvootkupa Menalovog ugovora za 600 tisuća eura, ali je njihova želja da on bude jedan od ona dva igrača koji u paketu iz Zagreba ovog ljeta idu u Rijeku. Naravno, sve to kao dio transfera Ivana Nevistića i Daniela Štefulja.

No, iako Dinamo i Rijeka često znaju postići dogovor koji ide u obostranu korist, Luka Menalo mogao bi biti kamen spoticanja. Rijeka ga želi zadržati, Dinamo vratiti, a on... On je zadovoljan igrao u bijelom ili plavom dresu, najvažnije je da igra.



Tagovi

Luka MenaloHNK RijekaDinamo Zagreb

Ostale Vijesti