Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Trijumfom nad Turskom odškrinuti vrata EURA (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 12.10.23. | 08:00

Hrvatska će večeras dočekati Tursku na osječkom Pampasu u možda i izlučnom dvoboju za odlazak na EURO

Ljestvica sugerira komotnu situaciju za Vatrene. Prvo mjesto s utakmicom manje u odnosu na sve ostale reprezentacije guraju Hrvatsku u status glavnog favorita skupine D za odlazak na Euro a današnji dvoboj s Turskom kao presudni korak na tom putu. Trijumfom bi dobili priliku da već u ponedjeljak u Cardiffu završe posao, no jasno je da će večeras na Pampasu istrčati ranjena Hrvatska.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Izostanak nekoliko ozbiljnih imena nudi dozu optimizma Vincenzu Montelli i njegovim igračima na premijeri novog izbornika. Zasigurno je prisutna i velika želja za osvetu zbog poraza u Bursi koncem ožujka, ali na koncu, kada se podvuče crta, sve ovisi o Hrvatima!

Da, nema Perišića koji je velika snaga ove reprezentacije. Nema Kramarića koji će zabiti iz ničega. Ivanušec je počeo igrati u skladu sa svojom kvalitetom i očekivanjima, Oršić će gledati utakmicu s rehabilitacije zbog koljena. Ozbiljna su to imena na koje ne može računati Zlatko Dalić koji će u Osijeku biti lišen i usluga Brune Petkovića. Nadaju se u reprezentaciji kako bi centarfor Dinama mogao biti spreman za Wales u ponedjeljak…

No, koga nema bez njega se može. I mora. Izostanci nude i priliku. Prije svega Josipu Brekalu koji će osvanuti na svojoj poziciji lijevog krila. Dugo ga nije bilo među Vatrenima, uhvatio je formu u Fiorentini i od njega se večeras očekuju velike stvari.

I Petar Musa bit će pod svjetlima reflektora. Strpljivo je gradio svoju karijeru da bi došao u priliku da bude starter u reprezentaciji. Sve što je napravio, bilo je zahvaljujući svom trudu i strpljenju. Ovo mu je nagrada. I prilika koju ne smije propustiti… U prikrajku će minute u Osijeku čekati Dion Drena Beljo.

Što se sastava tiče, pripremi period u Maksimiru sugerira kako će od prve minute na lijevom beku Borna Barišić. Da će Stanišić zamijeniti načetog Juranovića na onom desnom dok će stoperski tandem ispred Livakovića činiti Šutalo i Gvardiol. Vezni red Hrvatske znaju i ptice na grani, dok će na desno krilo Mario Pašalić koji je u posljednjim utakmicama bio redovito među najboljima.


U Osijeku, na novom stadionu, ide se na tri boda. I to j jedino što zanima Dalića i njegove izabranike. S punim bodovnim plijenom otišli bi na tri boda razlike u odnosu na Tursku i uz bolji međusoban omjer praktički odškrinuli vrata Eura. Niti bod ne bi bio loš jer ostajemo na istom broju bodova s Turskom uz utakmicu manje. Poraz? O njemu nitko ne razmišlja…

Što se Turske tiče, Montella je već pod pritiskom a da nije odigrao niti jednu utakmicu. Uoči dvoboja pitali su ga vidi li se u budućnosti na klupi reprezentacije. Pitali su ga i za Modrića, ali i za probleme s kojima se suočio uoči svoje premijere. Naime, nema Soyüncüa, Gülera, Ündera, Ünala i vratara Günoka.

“Nema ih, ali vjerujem da imamo one koji će ih zamijeniti na kvalitetan način”, poručio je Montella.

Utakmica na Pampasu počinje u 20.45 sati uz direktan prijenos na NOVA TV, a sudit će Anthony Taylor iz Engleske.

OČEKIVANI SASTAVI:

HRVATSKA (4-3-3)

TURSKA (4-3-3)



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniKvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti