Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Modrić uoči Turske: "Pun sam elana, čekat ćemo Perišića koliko god treba, a žao mi je što Livaja nije s nama"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 11.10.23. | 18:25

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije najavio je sutrašnji dvoboj protiv Turske.

Hrvatska nogometna reprezentacija ovaj tjedan igra dvije izuzetno bitne utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Njemačkoj. Vatreni će u četvrtak u Osijeku dočekati Tursku, dok u nedjelju gostujemo kod Walesa. S dvije pobjede, izabranici Zlatka Dalića već bi u nedjelju mogli osigurati plasman na smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta. No, o tome nitko ne priča, potpuni fokus je na sutrašnjem ogledu protiv Turske.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica se igra u 20.45 sati na prekrasnoj Opus Areni, a na konferenciji za medije najavili su je Zlatko Dalić i Luka Modrić. S obzirom na to da je trening Vatrenih u 19.15 sati, kapetan reprezentacije prvi je odgovarao na pitanja novinara kako bi se pripremio za trening na stadionu koji ga je oduševio.

"Stadion izgleda impresivno, još nisam stigao vidjeti sve detalje, bit će prilike. I samim pogledom izvana izgleda impresivno, nešto što napokon imamo priliku doživjeti, ja koji sam tu već 15-ak godina da mogu igrati na ovakvom stadionu. Veselimo se utakmici i nadamo se da ćemo ovaj stadion pamtiti ne samo po ljepoti nego i po rezultatu koji bi nam uvelike otvorio put prema Europskom prvenstvu.

Modrića vrlo vjerojatno čeka velika minutaža u dvije utakmice u četiri dana.

"Svježine i motivacije ima, dobro se osjećam. Pun sam želje i elana i jedva čekam opet predvoditi Hrvatsku kao kapetan. Jedanaesterac? Ako bude, vidjet ćemo tko će pucati. Nekad pucaš ti, nekad prepustiš nekom drugom, ovisi kako se osjećaš, ali ako dođe do toga, volio bih preuzeti odgovornost kao i uvijek."

Turska je glavni konkurent Hrvatskoj za prvo mjesto.

"Čeka nas jako teška utakmica protiv odlične ekipe. Igrali smo s njima puno puta i utakmice su uvijek bile neizvjesne i teške. Odlična su ekipa, imaju dosta kvalitete. Očekujemo jednu takvu utakmicu, igramo na novom stadionom pred našim navijačima i puni smo želje da odigramo veliku utakmicu. Nadam se da ćemo to i napraviti, ali prema Turskoj definitivno imamo veliki respekt."

Neki od mlađih igrača kao što su Musa, Brekalo, Beljo dobit će neočekivanu priliku.

"Ovo i velika prilika za te igrače koji će igrati. Ovo su utakmice koje ti mogu promijeniti reprezentativnu karijeru. Velika je utakmica protiv velike ekipe. Od tih igrača očekujemo da iskoriste priliku i pokažu zašto su tu."

Jedna od nezaobilaznih tema je i odlazak Marka Livaje.

"Nisam razgovarao s njim. Jedino što mogu reći jest da mi je žao što Marko više nije tu s nama. On je donio tu odluku i zna koji su razlozi za nju. To treba poštivati i izraziti mu zahvalnost za sve što je napravio dok je predstavljao hrvatsku reprezentaciju jer je napravio dosta velikih stvari, pogotovo u Kataru, gdje je imao važnu ulogu."

Zbog ozljede neće biti Ivana Perišića koji je jedan od stupova reprezentacije. Modrić vjeruje u njegov povratak.

"Naravno da sam u kontaktu s Ivanom, čujemo se preko poruka i poziva. To je velik udarac za nas. Znamo koliko nam on znači. Udarac je to i za njega u ovim godinama, ali poznavajući njegov karakter i njegove radne navike, vjerujem da će se vratiti na pravi način, odnosno onakav kakav je bio prije ozljede. Vidjet ćemo kad će to biti, najbitnije je da se vrati zdrav, ne treba žuriti. Naravno da bismo ga mi htjeli imati što prije, ali naravno da je njegovo zdravlje najbitnije. Čekat ćemo ga koliko god treba".

Kapetan je komentirao i manju minutažu u Real Madridu.

"Ovo je jedna nova situacija za mene, ne igram kao prije i koliko bih htio. Mislim da svi znate da ja uvijek želim igrati, ne želim pauze i odmore. Dok igram se najbolje osjećam i pripremam. No situacija je takva i može imati neke pluseve za budućnost. Vidjet ćemo, ali ja to ne želim. Ja želim igrati ako treba svaka tri dana jer se fizički osjećam dobro. Da se ne osjećam dobro, bila bi druga priča. Mentalno se isto dobro osjećam. No to je sve jedan normalan proces i tako ga prihvaćam", zaključio je Modrić.



Tagovi

Luka ModrićZlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti