Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Sopić: “Dinamo je najbolja hrvatska momčad, bez obzira što netko mislio ili što je u nekoj krizi”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 10.11.23. | 11:45

Trener Nogometaša Rijeke te iskusni stoper sjeli su pred novinare na Rujevici dva dana uoči derbija

Nogometaši Rijeke pripremaju se cijeli tjedan za utakmicu s Dinamom kojom će se u nedjelju navečer (19 sati, Rujevica, HTV2, MAX Sport 1) zatvoriti 15. kolo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dva dana prije derbija dvaju najuspješnijih hrvatskih klubova otkako je Lige 10 Željko Sopić je sjeo pred novinare u salonu Orlando Rivetti na Rujevici zajedno s braničem Matejom Mitrovićem koji je napunio tri desetljeća.

"Nisam čovjek koji vijori kako puše vjetar. Nema tu puno izbora, svi ste gledali zadnjih par utakmica Dinama. Svaka momčad koja se povukla i ušla u svoj šesnaesterac završila je time da je Dinamo uspio poentirati. Znači moramo visoko dignuti linije", rekao je trener Rijeke o napadačkoj igri i nastavio:

“Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv najbolje hrvatske momčadi. Bez obzira što tko mislio i bez obzira što je Dinamo u nekoj krizi”, dodao je Željko Sopić.

“Dinamo je naša najskuplja momčad s najširim rosterom. S druga strane potpuno vjerujem u svoje dečke i dat ćemo sve da tri boda ostanu na Rujevici.”

Kako se Sopić osjeća kao ipak blagi favorit u derbiju s Dinamom?

“Mislim da predano i jako treniramo iz dana u dan. Kad vjeruješ u svoj rad i u to što radiš, nema tu nekog pritiska. Lakše je raditi kad imaš rezultat, ali svaki dan je novo dokazivanje i vjerujem da će ovi dečki biti spremni u nedjelju od 19 sati izboriti tri boda protiv Dinama. Dinamo je uvijek Dinamo, u stanju je Lokomotivi zabiti dva gola u pet minuta, zadnjih pola sata stisnuti Varaždin da ne može izaći iz 16 metara, jučer su u zadnjih pola sata u Plzenu bili potpuno dominantni. To je naša najbolja momčad usprkos krizi. Ne mogu pričati sad gdje su njihove mane, to ćemo napraviti na analizi s igračima.”

Matej Mitrović ovoga petka slavi 30. rođendan.

“Veliki je derbi ispred nas, igraju dvije odlične momčadi. Vjerujem da nas na rasprodanoj Rujevici očekuje fantastična atmosfera. Volja, želja, pristup i motiv postoje, na nama je da damo maksimum i uzmemo sva tri boda”, kazao je Mitrović.

U momčadi Bijelih svi su spremni, Marco Pašalić se oporavio, a Bruno Goda igrat će s posebnom maskom nakon puknuća nosa, srećom bez pomaka kosti.

Utakmica počinje u 19 sati, a stadion se otvara u 17.30 sati. Iz kluba mole navijače da na tribine dođu ranije, a na dan utakmice nema zamjene imena na ulaznicama, to je moguće učiniti tijekom petka od 16 do 20 sati u subote od 9 do 13 sati. Uz to mole iz kluba navijače na fer i korektno navijanje, bilo kakvi ispadi štete samo Rijeci i igračima.



Tagovi

HNK RijekaŽeljko SopićMatej MitrovićHrvatska nogometna ligaGNK DinamoHNL

Ostale Vijesti