Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Sopić: "Napast ćemo Dinamo i ići po sva tri boda od prve minute, ali ne smijemo podleći atmosferi"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.11.23. | 08:05

Trener Rijeke vjeruje da njegova momčad može do slavlja protiv Dinama

Nogometaši Rijeke kiksali su u Kranjčevićevoj gdje su u odigrali 1-1 s Lokomotivom u 14. kolu HNL-a, ali dobra vijest po njih je ta što je istim rezultatom završio ogled između Varaždina i Dinama pa je tako razlika između Riječana i Zagrepčana ostala četiri boda. Najsretniji nakon 14. kola bio je Hajduk koji je s minimalnih 1-0 bio bolji od Rudeša čime su se bodovno izjednačili na vrhu sa svojim Jadranskim rivalom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Željko Sopić nije bio dobre volje na konferenciji za medije nakon utakmice, ali su mu se nakon dvije prospavane noći i gostovanja u emisiji 'Pod Stijenama Kantride' na Radio Rijeci ipak malo slegli dojmovi.

"Pogreške su dio igre, Janković je htio najbolje, vidio je slobodnog Mitrovića. Teren je brz i sklizak, čak je na nekim dijelovima močvaran pa se dogodila pogreška. Nažalost, iz naše smo neopreznosti stigli do zaostatka i to smo morali stizati. Bilo se teško vratiti, htjeli smo pobijediti, nije išlo, ali to je sport. Samim tim što nam Pašalić nije mogao igrati, a Selahi zbog kartona, Ivanović je odradio samo jedan trening. Zbog ugriza pauka imao je groznicu i izmoreno tijelo, ali odigrao je 60 minuta. Morali smo neke stvari mijenjati, ne bih rekao da smo podbacili niti igrali bajno."

Rijeka teško dolazi do bodova u 'malim utakmicama'…

"Nitko nikoga neće dobiti lagano, gledao sam Dinamo u Varaždinu što je bila zahtjevna utakmica. Nije bio lagan teren, posebno zbog greške koja vas stavi u zaostatak. Nitko ne može sigurno reći da će zabiti dva gola. Proračun se puni prodajom igrača. Jedne godine klubovi prodaju više, a jedne manje. Mislim da je liga konstantno na sličnom nivou. Uvijek se vrte iste stvari jer igrači koje želite dovesti puno novaca traže na startu prijelaznog roka. Hoće li jedne godine iskočiti više ili manje, to je za druge pitanje."

Na pitanje Roberta Ferlina je li mu teže sad kad je lovina ili lani kad je na klupi Gorice bio lovac, Sopić je ponudio sljedeći odgovor:

"Ovu sezonu mi je lakše raditi, nego prošlu. Radite u klubu koji se bori za egzistenciju. Da je ispala, Gorica bi se teško vratila, financijski na rubu propasti. Važno je samopouzdanje igrača, a kad sam došao u Rijeku bilo je visoko. Utakmice su išle svaka tri dana, nemaš vremena za velika razmišljanja, dijametralno suprotno, ali najveća razlika je u samopouzdanju. Gorici je lakše, tako je. Posebno kad vam ne visi mač na glavom."

U nedjelju (19 sati, Max Sport 1) na Rujevicu stiže Dinamo…

"Naravno da ćemo ići po sva tri boda i napasti od prve minute. Nemamo se tu što lagati, a kako će završiti, vidjet ćemo. Još ćemo vidjeti kakva će biti zdravstvena situacija. Jasno mi je kad imate Godu, Smolčića, Fruka, Jankovića s dva žuta kartona, da će se malo pripaziti. Ipak je različito igrati protiv Lokomotive i Dinama te neće raditi startove koji su 50-50 za žuti karton."

Sopić se potom referirao na izjavu koju je mogao čuti na Tribina podcastu…

 "Neki dan sam gledao izjavu kada bi klubovi htjeli igrati protiv Dinama - nakon reprezentativne stanke i njihovog nastupa u Europi. Dinamo je uvijek Dinamo, ima najviše novca i najširi roster. Dobro se pripremiti i da uzmemo tri boda. Ne smijemo podlijeći atmosferi, moramo hladne glave ući u utakmicu. Huk s tribina i onda imamo velike šanse da tri boda ostanu na Rujevici", zaključio je Sopić.

Cijelu emisiju možete poslušati OVDJE.



Tagovi

Željko SopićHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNLDinamo Zagreb

Ostale Vijesti