Goran Kovačić/PIXSELL
Goran Kovačić/PIXSELL

Službeno: Ivan Leko dobio otkaz, na klupu se vraća donedavni trener Istre 1961!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 23.10.23. | 20:58

S njim odlaze i njegovi pomoćnici Adnan Čustović, Tomislav Rogić te Matthias de Baerdemaeker.

Nakon poraza protiv Osijeka 2-0 na Poljudu, Hajduk je dan kasnije službeno objavio da Ivan Leko više nije trener Hajduka, a samo par minuta kasnije otkrio i tko će ga naslijediti. Bit će to Mislav Karoglan, a Uprava će ga predstaviti sutra u dopodnevnim satima (11.15). Dodajmo i kako nisu otkrili tko će biti u njegovom stožeru.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na službenim stranicama su objavili:

"Ivan Leko od danas više nije trener prve momčadi HNK Hajduk. Sa sada već bivšim trenerom Bijelih je, nakon obavljenog razgovora i analize dosadašnjeg stanja te rezultata, dogovoren raskid suradnje. S njim odlaze i njegovi pomoćnici Adnan Čustović, Tomislav Rogić te Matthias de Baerdemaeker. Na mjesto glavnog trenera imenovan je 31. prosinca 2022. godine, a u proteklom periodu vodio je momčad u 37 službenih utakmica u kojima je ostvario ukupno 22 pobjede, četiri remija, dok je u 11 susreta upisao poraz. Pod njegovim vodstvom je 2:0 pobjedom protiv Šibenika u Rijeci drugu godinu za redom osvojen Hrvatski nogometni kup", dodali su:

"Treneru Leki se od srca zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji, uspjesima koje je ostvario te mu kao Klub želimo puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere", a nakon toga objavili i tko je novi (stari) trener Bijelih.

Naime, na klupu Splićana sjest će njihov bivši strateg, a donedavni trener Istre 1961 - Mislav Karoglan.

"Mislav Karoglan potvrđen je za novog glavnog trenera prve momčadi HNK Hajduk. Gospodin Karoglan se na klupu Bijelih vraća nakon 10 mjeseci kada je zbog privatnih razloga morao otići s mjesta glavnog trenera. Bijele je kao u prošloj sezoni vodio u ukupno 12 službenih utakmica u kojima je upisao osam pobjeda uz četiri neriješena ishoda. "

Jasno, podsjetili su i kako je svoj put Karoglan započeo upravo u Hajduku.

"Trener Karoglan ima iskustvo rada u Klubu u kojemu je bio trener kadeta u Akademiji HNK Hajduk ''Luka Kaliterna'', dok je kao pomoćni trener sudjelovao u radu dva stručna stožera prve momčadi (pod vodstvom Jensa Gustafssona i Valdasa Dambrauskasa). Tijekom seniorske nogometne karijere igrao je u Kamen Ingradu, Posušju, Zrinjskom iz Mostara, Rijeci, Širokom Brijegu, Croatiji Zmijavci, Imotskom te Kamenu iz Ivanbegovine. Nogometni put ga je vodio i u izraelski Hapoel Nazareth, slovačku Žilinu te singapurski Warriors FC", stoji na stranici Bijelih uz navod i kako je trenerski angažman započeo ju Croatiji Zmijavci s kojima je osvojio ligu, a ujedno je dobio nagradu za najboljeg trenera Dalmacije. Početkom 2019. preuzima Zadar odakle u ljeto 2020. dolazi na već spomenuto mjesto trenera kadeta u Hajdukovoj Akademiji. Samostalno je vodio Istru 1961 na početku aktualne natjecateljske sezone.



Tagovi

Ivan LekoHajduk

Ostale Vijesti