Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Bruno Petković upitan i za ključne utakmice reprezentacije?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 23.10.23. | 18:00

Dinamov napadač sigurno će propustiti nekoliko utakmica Modrih, ali pitanje je hoće li se oporaviti do Latvije i Armenije

"Neću ponoviti istu grešku, Petkovića nećemo koristiti dok ne bude potpuno zdrav, dok ne na mišiću ne bude nikakvih tragova ozljede.", rekao je prije utakmice protiv Gorice Dinamov trener Sergej Jakirović. Nije tada Jakirović rekao koliko će Petković izostati, ali iz toga je bilo jasno da ga neće biti u sljedećih nekoliko utakmica. Sigurno, ono što se zna, Petković neće igrati u četvrtak protiv Viktorije Plzen u trećem kolu Konferencijske lige.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, iz izvora bliskih hrvatskoj reprezentaciji doznali smo da se u tom krugu već pojavila crna slutnja po kojoj bi Petković mogao propustiti i iduće dvije, ključne, odlučujuće utakmice Hrvatske u kvalifikacijama za Euro, protiv Latvije i Armenije! Ako je to točno, znači da će Petkovićev oporavak potrajati još nekoliko tjedana, tri ili četiri, jer, utakmica s Latvijom u Rigi igra se 18.studenoga. S obzirom da, vrlo izvjesno, Dalić neće moći računati na Andreja Kramarića, bio bi to još jedan veliki udarac. No, bio bi još veći udarac i za Dinamo, jer to bi značilo da će Petković propustiti i uzvrat s Viktorijom u Plzenu, nekoliko utakmica HNL-a, a možda i onu najvažniju, protiv Rijeke 12. studenoga na Rujevici! Doista zvuči loše, valjda neće tako i biti.

"Tko je kriv? Mogu biti i ja, jer sam stavio Petkovića u igru u derbiju s Hajdukom, kad je postojalo 20 posto šansi da se ozljeda obnovi. No, da je igrač rekao da ne može, ne bi igrao, niti u reprezentaciji. Ali, nema smisla sad tražiti krivca.", kazao je Jakirović neki dan, nakon svega što se događalo oko Petkovića. Podsjetimo, ozlijedio je mišić zadnje lože u utakmici protiv Astane 23.rujna. U derbiju u Splitu zaigrao je nazliječen, izišao iz igre na poluvremenu, a onda takav, ozlijeđen, otišao u reprezentaciju. I, premda je trebao propustiti susret s Turcima i možda biti spreman za Wales, Petković je opet bio na terenu, ušao je s klupe, rekavši tada Daliću da je spreman za nastup. No, očito nije bio, domah nakon utakmice vratio se u klub, otišao i na terapije u Beograd, ali, nije se uspio oporaviti na vrijeme za nastavak HNL sezone.

Jakirović je kazao da ovaj put s Petkovićem neće žuriti, pokušat će se snaći bez njega, ali poznavajući Brunu i njegovu želju da se što prije vrati na teren, ali i Dinamove ambicije, sigurni smo da će učiniti svi oni napraviti sve da se oporavi šrto prije pa i prije Latvije i Armenije, možda i zaigra u spomenutom derbiju protiv Rijeke. No, čak i da bude tako, od prve ozljede protiv Astane proći će više od mjesec i pol dana, bude li zdravstveno OK, pitanje je u kakvoj će biti formi i fizičkom stanju nakon tolike stanke. Kako god, sad je bitno da potpuno zaliječi tu ozljedu, koja se, na kraju, pokazala ozbiljnijom no što je trebala biti.



Tagovi

Bruno PetkovićGNK DinamoHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićSergej JakirovićKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti