REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Hrvatski trojac ostao bez trenera: "Napravio sam sve da Ajax vratim gdje pripada, ali nisam uspio"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.10.23. | 19:05

Traumatično je u nizozemskom velikanu

Amsterdamski nogometni klub Ajax objavio je da trener Maurice Steijn više nije dio momčadi. Ovaj 49-godišnjak je s momčadi bio manje od pet mjeseci. Za to vrijeme, Ajax je započeo sezonu 2023./2024 s jednom pobjedom, dva remija i četiri poraza u sedam utakmica Eredivisie. Za sada će mjesto glavnog trenera momčadi preuzeti pomoćni trener Hedwiges Maduro.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tako su Borna Sosa, Josip Šutalo i Jakov Medić ostali bez trenera dok s predzadnjeg (sedamnaestog!) mjesta u Eredivisie gledaju sa strahom u ponor prema nižem rangu, a sa suzama u očima u visoka vodeća mjesta lige na kojima bi se Ajax trebao nalaziti.Utrecht je sa šest bodova ispred Ajaxa, svladavši Amsterdamce kod kuće u nedjelju rezultatom 4-3. Volendam se nalazi na začelju ljestvice Eredivisie s četiri boda, a 2. studenog putuje u Johan Cruijff Arenu.

"Uprava kluba i Steijn dogovorili su se da će trener odstupiti sa svoje pozicije", napisao je Ajax u priopćenju. Steijn je u lipnju potpisao trogodišnji ugovor s Ajaxom u transferu iz Sparte Rotterdam. Klub je rekao da je Steijn taj koji je rekao da on možda nije prava osoba za vođenje momčadi s obzirom na smjer u kojem se momčad kreće.

"Jutros sam sjedio s upravnim odborom i nastavili smo razgovore kasnije popodne. Došli smo do zaključka da je to ono što je najbolje za Ajax, iako žalim zbog toga", rekao je Steijn.

"Svi koji me poznaju znaju da sam učinio sve da Ajax vratim na mjesto gdje ovaj klub pripada. Ali nisam uspio u tome. Radili smo intenzivno i profesionalno zajedno tijekom posljednjih nekoliko mjeseci. Ali izostali su sportski uspjesi i razvoj momčadi", rekao je Jan van Halst, privremeni direktor kluba od početka rujna.

"Želim zahvaliti navijačima i ljudima s kojima sam ovdje radio i nadam se da će Ajax uskoro ponovno pronaći put prema gore", napisao je Steijn.



Tagovi

Josip ŠutaloJakov MedićBorna SosaAjax

Ostale Vijesti