Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Germanijak doznaje: Nino Bule otišao iz Osijeka!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 19:53

Donedavni asistent Nenada Bjelice dobio je sporazumni raskid ugovora te se zahvalio na suradnji

U Gradskom vrtu nema mira. Iako je Osijek izašao s priopćenjem kako će Rene Poms voditi momčad u nastavku prvenstva, nekoliko sati kasnije donedavni asistent Nenada Bjelice ostao je bez svog asistenta.

Kako Germanijak doznaje Nino Bule dogovorio je sporazumni raskid ugovora i napustio Osijek. Prije toga se oprostio govorom u svlačionici kojeg se ne bi postidio niti Fidel Castro u najboljim danima, a ispraćen je gromoglasnim pljeskom.

Sukus cijele priče je kako se Nino Bule smatra vojnikom Nenada Bjelice te da za njega nema nikakvog smisla ostajati u bilo kakvoj kombinaciji ako tamo nema Bjelice koji ih je i doveo u Gradski vrt.

To je Bule rekao igračima, malo kasnije ponovio i vodstvu Osijeka s kojim se rastao u korektnim odnosima.

“Ovo je prije svega posao u kojem danas jesi, sutra nisi. Profesionalizam. Odlaskom Nenada Bjelice za mene to više ne bi bilo to i zato sam odlučio da se rastanem s Osijekom na sporazuman način. Želio bih se zahvalit svima u klubu, od predsjednika Sakalja, Vlade Čohara, osoba u administraciji pa do sportskog sektora, ljudi koji su na bilo koji način involvirani u rad kluba a pogotovo igrača i mojih kolega u stožeru. Bio je privilegij biti dio Osijeka i želim im od srca da budu uspješni u nastavku prvenstva. U meni će imati najvećeg navijača, ali znam tko sam i kome pripadam”, rekao je znakovito Nino Bule na kraju.

Inače, malo po malo izlaze na površinu svi detalji oko neuspjelog dogovora Gorana Tomića s Osijekom. Osnovni problem bila je ta odšteta Rijeci koju nitko nije htio platiti. Doduše, treba naglasiti kako nitko iz Osijeka nije inzistirao od Tomića da to učini, ali očito u Osijeku nisu smatrali da bi oni trebali biti ti koji će rješavati odštetu za trenera kojeg dovode. Nadalje, točna je priča kako je Tomić želio svoj stožer u Gradskom vrtu. Nije inzistirao, ali je dao do znanja da ako počinje svoju priču, onda bi to htio s ljudima koje će on birati i za koje će odgovarati u krajnjem slučaju. Bio je to sasvim legitiman zahtjev koji nije evidentno naišao na odobravanje. Aktualni stožer je prepoznatljiv kao “Bjeličini ljudi” i rastanak s njima poprilično bi koštao klub te su htjeli implementirati ih Tomiću uz eventualnog kondicijskog trenera kojeg bi doveo sa sobom. No, nije uspjelo…

Na koncu se Ferenc Sakalj odlučio na Renea Pomsa koji je još u finišu prošle sezone izrazio ambiciju da krene u samostalne trenerske vode. Sada je Poms neočekivano dobio priliku o kojoj je mogao samo sanjati. Sređen klub koji nema problema s financijama i kojeg poznaje u dušu. Dobio je vrijeme da izvuče Osijek iz krize i ostavi svoj rukopis…


Tagovi

Nino BuleRene PomsNK OsijekNenad BjelicaFerenc SakaljGradski vrtGoran Tomić

Ostale Vijesti