Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Bjelica i Osijek kreću u pravnu bitku za otpremninu!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 18:10

Čeka se istek roka od dva tjedna koliko klub ima da isplati otpremninu bivšem treneru. U slučaju da to ne učine, slijedi pravno mačevanje koje bi moglo iznijeti puno prljavog veša na površinu.

Duh Nenada Bjelice i dalje leti nad Gradskim vrtom. Ono što se nagađalo, kako će klub pokušati zaštititi svoje interese preko Arbitražne komisije HNS-a a što je Germanijak prvi objavio i tako osporiti pravo Bjelici na otpremninu, postalo je sasvim izvjesno.



Doduše, za sada je još uvijek status quo. I tako će biti sve do sredine rujna kada, navodno, po slovu ugovora istječe rok za uplatu otpremnine na Bjeličin račun. Dan kasnije, bivši trener Osijeka stječe pravo da prijavi klub nadležnim tijelima HNS-a u potrazi za zaštitom prava koje mu garantira potpisani ugovor.

Ako je suditi prema razmišljanjima iz Gradskog vrta, čini se da Osijek neće uplatiti otpremninu već će to pokušati osporiti. Naime, prema pisanju Glasa Slavonije koji su dobro upućeni u klupska zbivanja, Osijek će se pozvati na Pravilnik o statusu trenera HNS-a, članak 9. stavak 1, koji kaže: "Kad postoji opravdani razlog svaka strana može raskinuti ugovor bez plaćanja naknade”.

Opravdane razloge pronašli su u činjenici da je Bjelica odbijao izravnu komunikaciju s članom Uprave Vladimirom Čoharom te u izjavama Nenada Bjelice koncem prošle sezone.

Koliko su to jaki argumenti za pravno mačevanje ostaje za vidjeti ali činjenice sugeriraju da je upravo klub dao potporu svom treneru. I to na službenim stranicama, dva tjedna prije otkaza Bjelici, predsjednik Sakalj jasno je istaknuo:

“Nenad Bjelica kao ključna osoba sportskog segmenta ima maksimalnu podršku Uprave NK Osijek da nastavi voditi ovaj projekt putem kojeg smo zacrtali”.


Dakle, u tom trenutku je trener imao maksimalnu podršku i klub nisu smetale izjave s kraja sezone, odnosno šumovi u komunikaciji s odgovornim ljudima iz kluba. U međuvremenu je Osijek s Bjelicom na klupi poražen u Maksimiru, te je dobio Hajduk u derbiju na Gradskom vrtu nakon kojeg je glavnom treneru uručen otkaz. I šumovi su postali problem...

Pomalo kontradiktorno, ali kada je lova u pitanju, onda sve pada u vodu. Neslužbeno saznajemo kako Osijek ide u pravnu bitku u pojačanom sastavu svog pravnog tima no i Nenad Bjelica svoga “konja za trku ima”.

Naime, bivši trener sigurno će angažirati Tomislava Kasala koji ga je zastupao u sporu s Dinamom, ali i koji je dao veliki obol za oslobađajuću presudu Arijana Ademija u slučaju dopinga. I koji slovi za najboljeg stručnjaka u Hrvatskoj po pitanju sportskog prava. Kako bilo, ovaj pravni spor mogao bi na površinu izbaciti mnogo prljavog veša i nema sumnje kako će detalji ročišta biti silno zanimljivi…


Tagovi

Nenad BjelicaNK OsijekFerenc SakaljHNLGradski vrt

Ostale Vijesti