Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL

Ramon Mierez - da ga je Dinamo doveo, naslov ne bi bio upitan!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 23.10.23. | 14:00

Ramon Mierez je igrač koji čini razliku. Uz Petkovića i Livaju, najbolje što HNL nudi u vrhu napada! Način na koji 'El Toro' nosi Osijek na svojim leđima je impresivan

Najbolje što je Osijek mogao učiniti ovo ljeto bila je odbijenica Dinamu za Ramona Miereza. Najbolje za sebe, ali i za Hajduk odnosno Rijeku, tri kluba koji gaje šampionske ambicije u sezoni u kojoj je Dinamo ranjen unutarnjim problemima.

Da su ga uspjeli “privest” na Maksimir, a bilo je par ozbiljnih pokušaja, što službenim kanalima ali i onim neslužbenim, a što su u Osijeku jako zamjerili Dinamu, gotovo smo sigurni kako bi Modri u ovom trenutku bili u svojoj prirodnoj poziciji - na vrhu HNL-a.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ramon Mierez je igrač koji čini razliku. Uz Petkovića i Livaju, najbolje što HNL nudi u vrhu napada! Način na koji 'El Toro' nosi Osijek na svojim leđima je impresivan. I nije bitna samo matematika koja sugerira kako je Mierez trenutno na pet golova i dvije asistencije, što je sjajno. Važno je koliko on pridonosi igri Osijeka. Koliko će duela dobiti, koliko će kartona zaraditi na sebi.

Na Poljudu su se u ranoj fazi kartonima, a zbog prekršaja upravo na Mierezu, opteretili Sigur a pogotovo Šarlija koji bi kod svakog ozbiljnog suca bio isključen u zadnjoj minuti prvog dijela zbog drugog žutog - opet na Mierezu.

Idemo za trenutak zamijeniti uloge i staviti recimo Livaju na njegovo mjesto, a Bralića na mjesto Šarlije. Da je branič Osijeka sa žutim kartonom zaustavio napadača Hajduka na identičan način na koji je Šarlija zaustavio Miereza danas bi vjerojatno revolucija bila u medijskom prostoru i društvenim mrežama. Ovako je “poguranac” Frana Jovića, ali i VAR sobe koja je mogla reagirati ali iz nekog razloga nije - prošao ispod radara.

Nisu se niti u Osijeku previše žalili jer su na koncu dobili utakmicu, ali mogli bi u Koprivnici gdje Hajduk igra sljedeće kolo… U izvjesnom izostanku Eleza, Leko bi bio na mukama kako sastaviti zadnju liniju. Ovako će Šarlija biti u postavi!

No, vratimo se malo Mierezu zbog kojeg bi se navijači Osijeka mogli kolektivno zaputiti na Aljmaš pa zapaliti svijeću za njegovo zdravlje. Igrač je to oko kojeg će Zoran Zekić graditi igru Osijeka prema naprijed. Njegove linije kretanja otvarat će prostor Lovriću i Caktašu. Njegov nos za gol i igra glavom na razini Bierhoffa i Shearera svojevremeno, otvarat će puno prilika Omeroviću i Gržanu s bokova. Mantinela koju je “odglumio” na Poljudu dala je šansu Brleku da prekine golgeterski post nakon dugo vremena.

Postao je opasan s loptom u nogama. Traži prostor da primi loptu pa bude okomit po suparnički gol. Potom ta energija i pristup… Bit će zanimljivo vidjeti kakav je zapravo plan Osijeka s Mierezom. Ugovor traje još godinu i pol, odnosno tri prijelazna roka. Njegova vrijednost na tržištu sugerira kako je Argentinac najbolje što Osijek ima u svom izlogu i način na koji će se razviti priča tijekom ove zime reći će mnogo toga o ambicijama Osijeka kao kluba. Ako uspiju ostati imuni na ponudu Dinama koja bi mogla ponovno stići ove zime - “lege” će pokazati da ambicija neće ostati tek mrtvo slovo na papiru.

U Maksimiru su svjesni da je Mierez napadač koji bi im mogao donijeti naslov. Pitanje je tek koliko su “jaki” da uđu u taj posao…



Tagovi

Ramon MierezNK OsijekGNK DinamoHajdukOko sokolovoFran Jović

Ostale Vijesti