Zvonimir Barisin/PIXSELL
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Oko sokolovo: "Šarlija je trebao dobiti crveni karton, Kolarić je Dinamu dodijelio previše žutih kartona”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.10.23. | 22:09

Analizirane su izvedbe sudaca u 12. kolu.

U HRT-ovoj emisiji Stadion, sudački ekspert Marijo Strahonja analizirao je suđenje proteklog vikenda, kada je odigrano pet utakmica 12. kola.

"Tijekom petka i subote bile su dosta dobre izvedbe, dok smo iz današnjih utakmica imali neke zahtjevne situacije za analizu.”

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dvoboj Gorice i Dinama sudio je Patrik Kolarić.

"Bila je to vrlo zanimljiva utakmica iz konteksta suđenja. Bio je težak teren, a realnije je u pripremi utakmice bilo za očekivati da će Gorica igrati agresivnije, ali dogodilo se suprotno. Nije se nadao toliko agresivnoj igri Dinama i mislim da im je dodijelio 1-2 žuta kartona previše”.

Dvoboj Istre 1961 i Rijeke sudio je Ante Čulina.

"Dosta dobro je sudio u polju, ali po mom sudu pogriješio je u jednoj situaciji. Prvo je u 22. minuti ispravno procijenio da nema kažnjive ruke Mitrovića u 16-ercu. U 65. minuti Pjaca je startao na Hujbera, koji je prvi bio na lopti, Pjaca je preagresivno i svjesno ušao u igrača s leđa i mislim da je ovo ipak kazneni udarac.”

Derbi Hajduka i Osijeka sudio je Fran Jović.

"Generalno nije loše vodio utakmicu. Najveći problem je imao s disciplinskim mjerama. Caktašu je u 20. minuti propustio dosuditi žuti karton Caktašu, u 26. minuti je Duarte trebao dobiti žuti karton za faul na Trajkovskom. Ali, najveći je problem bio u 44. minuti kada je Šarlija faulirao Miereza te je trebao dobiti crveni karton. Jović je dosta zaostao i nije bio siguran je li bio kontakt ili ne. Mierez ide vrlo brzo i u trenutku igranja loptom možda bi kasnije došao do izgledne situacije za postizanje pogotka i u tom slučaju bi to direktan crveni karton. S druge strane, Šarlija gleda Miereza i nije imao mogućnost igranja loptom, u tom trenutku dolazi do kontakta rukom prema licu Miereza, u tom slučaju je to žuti karton. No, u oba slučaja radilo bi se o isključenju jer je Šarlija u 26. minuti dobio prvu javnu opomenu.”

Za kraj su ostale dvije utakmice bez posla za Strahonju. Zdenko Lovrić dijelio je pravdu na utakmici Varaždina i Lokomotive.

"Pronašao je dobar balans, osjetio je obje momčadi i odradio posao bez primjedbe.”

Utakmicu Rudeša i Slaven Belupa sudio je Duje Strukan.

"Duje je sudac u kojeg možete imati povjerenja, ovo je bila jako dobra prezentacija, u dobroj je formi.” (I.M.)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLOko sokolovoMarijo StrahonjasuđenjeSuciVAR suciStadion

Ostale Vijesti