Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Ovo su 10 najčitanijih tekstova na Germanijaku u 2022. godini

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 31.12.22. | 08:30

Uspjeh Vatrenih na Svjetskom prvenstvu "pomeo" je skoro sve

Iza nas je još jedna uspješna godina, portal Germanijak polako, ali sigurno raste na putu prema prepoznatljivosti kao relevantan hrvatski sportski portal, za što ste, naravno, najzaslužniji vi, naši vjerni čitatelji, koji ste nam dali povjerenje, prepoznavši našu kvalitetu.

Trudit ćemo se biti još bolji, brži, ažurniji, a na Silvestrovo vam donosimo pregled najčitanijih tekstova u 2022. godini. Čak devet ih je sa Svjetskog prvenstva u Kataru, čudesni pothvat izabranika Zlatka Dalića razgalio je sve nas, pa i vas.

Vežite se, polijećemo.

1. Eduardo iz Rija za Germanijak nakon izbacivanja Brazila

Jedan od prvih koje smo nazvali nakon velike hrvatske pobjede bio je Eduardo da Silva. Čisto da pitamo je li živ, slavi li u Riju hrvatsku pobjedu ili su ga ljutiti domaći navijači odveli nekamo u mrak? Šalimo se malo, naravno, a Eduardo se javio sat vremena nakon utakmice. Živ, zdrav i sretan.

2. Strani mediji dan nakon što je Hrvatska poslala Brazil kući

Novinari sa svih strana našeg planeta još jednom su se divili "neslomljivom duhu" hrvatske reprezentacije koja je nakon trilera jedanaesteraca pobijedila Brazil i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru, a bacilli smo pogled i na neke ocjene.

3. Sky Sports izabrao najbolju momčad SP-a dva dana prije kraja natjecanja

Hrvatska može biti ponosna s ovim izborom Engleza, koji nisu željeli čekati utakmicu za 3. mjesto i finale da bi se odlučili za najbolje pojedince.

4. Ćiro za Germanijak nakon ponavljanja uspjeha sa SP-a 1998.

Odmah nakon izjave izbornika Zlatka Dalića da ovu brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru posvećuje “treneru svih trenera”, nazvali smo teško bolesnog Miroslava Blaževića. Nikada ga nismo čuli tako sretnog, ganutog!

5. Livaković 'pomeo' sve vratarske kategorije na Mundijalu

Nigdje nije zapisano da je svijet pošteno mjesto... no, pravda na kraju možda pobijedi, pa FIFA čuvara mreže Vatrenih izabere za The Best u 2022.

6. Ocjene La Gazzette dello Sport nakon izbacivanja Japana

Uvijek je zanimljivo pogledati kako nas vide drugi. Kad sami pišemo o svojoj reprezentaciji ne možemo biti skroz objektivni koliko god se trudili, ali nekom strancu, primjerice Talijanu, čije nacionalne momčadi nema u Kataru, utakmica Japan – Hrvatska odlučena raspucavanjem 11-eraca bila je „običan dan u uredu“.

7. Hrvatska na Euru 2024. i SP-u 2026.

Odlučili smo se 'poigrati' i vidjeti kako bi hrvatska nogometna reprezentacija mogla izgledati na Euru 2024. i Svjetskom prvenstvu 2026. koje se prvi put u povijesti igra u tri države (SAD, Meksiko i Kanada) i zaključili: Vatreni bi trebali biti kandidati za medalju i na iduća dva velika natjecanja!

8. FOTO Da ti srce pukne: Perišićev sinčić tješio Neymara!

Nakon izbacivanja prvog favorita za naslov svjetskog prvaka Modrić je na travnjaku davao podršku brazilskim nogometašima, a Perišićev sinčić tješio Neymara: brazilska supezvijeda zagrlila je malenog Lea, iako mu sigurno nije bilo lako, ali možda mu je od iskrene dječje emocije ipak bilo malo lakše. Više sreće drugi put, Brazilci. Samo ne protiv Hrvatske.

9. Tata Brkljača za Germanijak: "Dinamo je dao mom Marku ono što Hajduk nije htio"

Otac jednog od najtalentiranijih nogometaša svijeta koji je u prvog dana srpnja prešao iz Hajduka u Dinamo otvoreno je našem novinaru govorio o pritiscima s kojima se borio tijekom pregovora s Hajdukom, razlozima zašto mu sin nije ostao na Poljudu te onome što je Marko s obitelji prolazio posljednjih mjeseci.


10. Belgiju su ‘svi’ otpisali uoči sraza s Hrvatskom, ali…

… vraća joj se ‘hrvatski krvnik’ zbog kojeg je Dejan Lovren prije 13 godina imao ’32 godine’: za Romelua Lukakua Joško Gvardiol je nedavno 'kod Knjaza' izjavio da je igrač kojeg mu je najteže čuvati. I baš je Gvardiol protiv Lukakua odigrao "utakmicu života", spasivši Hrvatsku od poraza i završetka natjecanja u Kataru već u skupini.



Tagovi

GermanijakEduardoKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Miroslav BlaževićĆiro BlaževićDominik LivakovićHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024Svjetsko prvenstvo u nogometu 2026Svjetsko prvenstvo u nogometuIvan PerišićMarko Brkljačabelgijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti